ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, 'Anadolu Sihri' müzikalini 8 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'te sanatseverle tekrar buluşturacak.

Sahnelendiği ilk günden bu yana kapalı gişe oynayan ve sanatseverlerin yoğun ilgisini kazanan eserin araştırma, metin ve librettosu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a, müzik düzenleme ve bestesi ise Ali Aykaç'a ait. Mehmet Balkan tarafından sahneye konan eserin orkestra şefliğini Ömer Yöndem üstlenirken, dekor Tayfun Çebi, kostüm Sevtaç Demirer imzasını taşıyor. Eserde koro şefi Mahir Seyrek, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.

Emre Aytekin'in sunum ve anlatımını yaptığı ve Ege'den İç Anadolu'ya, Karadeniz'den Güneydoğu Anadolu'ya pek çok türkü ve dansın yer aldığı eserde, Ebru Kaptan 'Aman Avcı', Emre Aytekin 'Bolu Beyi', Tükel Acar 'Beyaz Giyme', Alaaddin Ataseven 'Çökertme', Ceren Tereci Aytekin 'Burçak Tarlası', Ercan Uğur 'Silifke', Murat Özbek 'Urfa'nın Etrafı' ve Oya Vural 'Ben Seni Sevdiğimi' adlı türküleri seslendirecek. Sanatçılara Antalya Devlet Opera ve Balesi Koro, Orkestra ve Bale Sanatçıları eşlik edecek. (FOTOĞRAFLI)