Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde geçtiğimiz sezon başlayan ve büyük ilgi gören Viyana Klasikleri Piyano Resitaller Dizisi’nin Beşinci ve bu sezonun son dinletisinin konuğu bu kez Adrienne Krausz olacak.
Macarların önde gelen piyanistlerinden olan Krausz’un, yarın (cuma) saat 20.00’de Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleştireceği dinletide sevenleriyle buluşacak. Resitalindeki parçaları özenle seçen Krausz, dinletisine Haydn’ın Fa Majör Piyano Sonatı ile başlayacak. Ardından Mozart’ın La Majör Piyano Sonatını yorumlayacak. Kısa bir aranın ardından Beethoven’ın Si Bemol Majör Piyano Sonatı “Hammerklavier” ile sürecek. Bu parçanın İzmir’de ilk kez seslendirilecek olması ile ayrı bir önem taşıyor.
Liszt Akademisi mezunu, çalışmalarını İsviçre’de sürdüren, dünyanın en ünlü orkestra ve sanatçılarıyla çalışan, birbirini takip eden her bir performansıyla müzik dünyasını etkilemeyi başarmış, İzmir’de vereceği konseri merakla beklenen piyanistin estireceği Viyana Klasikleri rüzgarının tınılarına tanıklık için etkinlik davetiyeleri, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesinden ve Belediye Kültür Müdürlüğünden sağlanabilir.
İZMİR ()
foto