BU yıl 24 Şubat ile 2 Mart tarihleri arasında yurt genelinde 25. kez kutlanacak olan “Vergi Haftası' İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başlayacak. Amaçlarının verginin önemine dikkat çekmek olduğunu belirten İzmir Vergi Dairesi Başkan Vekili Ferhat Alemdar, “Verginin devlet için önemini anlatacağız” dedi.
Verginin kalkınma ve ekonomik büyümedeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiye gönüllü uyum alışkanlığının kazandırılması amacıyla geleneksel hale gelen Vergi Haftası 24 Şubat’ta başlayacak. İzmir genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek olan Vergi Haftası’nda verginin önemine dikkat çekilecek. Vergiye gönüllü uyumun artması ve kayıtdışı ekonomiyle mücadelenin gerekliliğini vurgulayacaklarını belirten İzmir Vergi Dairesi Başkan Vekili Ferhat Alemdar, “Vergi Haftası’nda dolu dolu bir program hazırladık. Maliye ormanına ağaç dikilecek, gönüllülük esasına göre personelimiz ban bağışında bulunacak. İzmir ilinde gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenlerinin işyerlerine ziyaretler yapılacak. Çalışanların eserlerinden oluşan resim, fotoğraf ve seramik sergisi açılacak. Resmi makamlara ziyaretler gerçekleşecek. Vergi çalışanları gitar dinletisi ve tiyatro gösterisi sunacak. Dört ilköğretim okulundan gelen öğrencileri başkanlık binamızda vergiyle tanıştıracağız. Halk oyunları gösterisi, Türk Sanat Müziği konseri, emekli olan, hizmetlerini tamamlayan personel için emekli şöleni yapılacak. 28 Şubat Cuma günü akşamı vergi rekortmenleri plaket töreni gerçekleşecek” dedi.
“İZMİR VERGİ BORCUNA SADIK”
Genel bütçe gelirleri tahsilatı içinde vergi gelirlerinin yüzde 13 arttığını belirten Alemdar, “Unutmamamız gereken bir şey ise son beş yılda bütçede verginin payı yüzde 87 oranında. Son beş yıl içinde İzmir mükellef kategorisinde Türkiye genelinde üçüncü sırada. Son iki yılda mükellef sayısında ise yüzde 7 oranında artış söz konusu. Tahsilat oranında ise İzmir yaklaşık yüzde 89 oranını yakalayarak Kocaeli’den sonra ikinci sırada yer alıyor. İzmir’in vergi borcuna sadık bir şehir olması çok anlamlı. Tahsilat oranı bakımından ise 2012 ile 2013 yılları arasında en büyük artışı sağlamıştır” dedi.
(AÖ)
FOTOĞRAF