AFYONKARAHİSAR'da denetim yapmakla yükümlü kurumaların yöneticileri, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, denetim faaliyetlerini yürüten kurum ve kişilerin tarafsızlık ilkesine dikkat etmesi gerektiğine dikkati çekti. Seçim öncesi baskı olarak algılanabilecek her türlü durumdan kaçınılmasını isteyen Balkanlıoğlu, "Devlet memurlarının, kanun ve anayasa çerçevesinde herkese eşit ve adil davranmaları, taraf tutmamaları, siyasi faaliyetler karşısında tarafsız olmaları belirtiliyor. Yapılan rutin bir denetim, farklı yönlere çekilebilir. Bu nedenle denetçilerin hukuka uygun hareket etmesi çok önemli" dedi.

KURALLARA UYALIM

Denetime tabi tutulan kişinin 'ben şu görüşü savunuyorum, ben bu partiliyim' diyerek 'ceza yazdılar veya cezadan kurtuldum' diyebileceğini anlatan Balkanlıoğlu, "Bu durumların yaşanmasına yol açacak iş ve işlemlerden uzak durulması önemli. Denetim yaparken dikkatli olalım ve kullanacağız cümleleri dikkatli seçelim. Dolayısıyla sizlere denetim yapma gücünü veren kişiler veya görüşler değil kanunlar ve mevzuatlardır" dedi.

EŞİT DAVRANIN

Denetimlerin, insanların lehine düzenlemeler olduğuna da dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Denetimlerdeki amaç insanların sağlıklarını, malını, canını ve benzeri hak ve özgürlüklerini korumak, devletin ve milletin devamlılığını sağlıklı bir şekilde sağlamaktır. Teftiş ve denetim devletimizin olmazsa olmazlarıdır. Kanunların herkese eşit ve adil dağıtılması, uymayanlar da varsa bunların bir şekil yaptırımlarla uyarılması gerekmektedir" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)