MANİSA’nın Turgutlu ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2013 yılı faaliyetlerini açıkladı. Vakfın Başkanı Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, çeşitli başlıklar altında 21 bin 787 vatandaşa yardım eli uzattıklarını söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü’nün başkanlığında, AK Parti’li Turgutlu Belediye Başkanı M. Serhat Orhan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Müftü Nizamettin Doğan ve çok sayıda kamu kurumu temsilcisinden oluşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2013 yılı faaliyetlerini açıkladı.
Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, vakıf olarak 2013 yılı içerisinde 21 bin 787 vatandaşa, toplam 14 milyar 635 milyon 755 bin 21 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını ifade etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile çalışmaların sürdüğünü açıklayan Günlü, yardıma muhtaç vatandaşlara kaynak ayırmaya devam edeceklerini dile getirdi.
YARDIM KONULARINI SIRALADI
Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 2013 yılındaki çalışmaları hakkında bilgi veren Günlü, eğitim, sağlık, gebelik, aile, gıda, heyelan, kömür, ilaç ve tıbbi malzeme gibi başlıklar altında yardım yapıldığını kaydetti. Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yaptıkları çalışmalara değinen Nazmi Günlü, engelli ve engelli yakınları ile yaşlı ve yabancı uyruklu vatandaşlara aylık bağlandığını bildirdi. Ev onarım, kira, tekerlekli ve akülü özürlü araç yardımı ile birlikte aile giyim, barınma gibi konularda da ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını söyleyen Günlü, yangın, aşırı yağış, sel, su baskını gibi afet durumlarında da vatandaşların yanında olduklarını ifade etti. Günlü, 2014 yılı için göreve getirilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı heyetinin çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
Tuncel YILMAZ / TURGUTLU, () FOTOĞRAFLI