İZMİR’de, Ege Serbest Bölgesi’ndeki, Uzay Kampı Türkiye’nin yarıyıl tatiline özel programları sona erdi. Toplam 285 öğrencinin katılımıyla tamamlanan 2 ve 5 günlük özel programlarda sanal Mars gezisi, uzay mekiğiyle sanal uzay uçuşu görevi, astronot simülatörleri kullanımı gibi birçok ilginç ve eğlenceli aktivite yer aldı.
Yarıyıl tatili için hazırlanan “Uzay Yolcuları', “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası', “Aile/Çocuk Uzay Kampı' programları büyük ilgi gördü. Sömestir tatilini verimli geçirmek isteyen öğrencilerin haftalar önce kayıt yaptırdıkları programlarda uygulamalı eğitim araçlarıyla uzay teknolojileri eğitimi verildi. 2-7 Şubat döneminde düzenlenen 5 günlük Uzay Yolcuları programına Tokat, Manisa, Kırklareli ve Afyonkarahisar’ın da aralarında olduğu 12 şehirden 40 öğrenci, Boeing’in sağladığı bursla katılma şansına sahip oldu. Kırklareli’nden katılan Zeynep Naz, duygularını, “Burada çok iyi dostluklar kurdum, çok değerli insanlar tanıdım. Gördüğümüz ve yaptığımız herşey harikaydı” sözleriyle dile getirdi.
Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, “Toplumsal sorumluluğumuzun bir parçası olarak değerlendirmekte olduğumuz Uzay Kampı Türkiye projesi 13 yıldır aralıksız olarak devam ediyor. Gençlerin oldukça eğlenceli ve dinamik bir ortamda, uzay bilimi ve teknolojisi alanındaki ilk eğitiminin bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Boeing olarak tecrübe etmenin öğrenme sürecinin çok önemli bir parçası olduğuna inanıyoruz ve geleceğin pilot ve uçak mürettebatının yetiştirilmesine destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Müfredatta eğitimin ve eğlencenin içiçe sunulması, bireysel katılımcılar kadar okul gruplarının da ilgisini çekti. İstanbul Kültür Koleji’nden öğrencileriyle birlikte programa katılan Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Gülçin Demirtaş, sunulan eğitimlerle öğrencilerin başarılarına pozitif etki edildiğine işaret ederek, “Öğrencilerimiz Uzay Kampı’nda pek çok beceri ve akademik bilgi ediniyorlar. Bu bilgiler onların müfredatlarında yer alan astronomi ile ilgili kazanımlara daha kolay ulaşmalarına, benzer konu ve dersler arasında bağlantılar kurmalarına en önemlisi de problem çözmede hayal gücü sınırlarını bilinçli bir şekilde geliştirmelerine yardımcı oluyor. Üstelik bunları yaparken de inanılmaz şekilde eğleniyorlar. Öğrencilerimizdeki bu gelişimleri ve mutluluğu gördüğümüz için Kültür Koleji olarak her sene Uzay Kampı’na katılıyoruz” dedi.
FOTOĞRAF