SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi, Kangal Meslek Yüksek Okulu (MYO) ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 24 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Kangal MYO'da düzenlenen törene Kangal Kaymakamı Savaş Konak, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Kangal MYO Müdürü Prof.Dr.Öznur Gölbaşı, Sivas İŞKUR İl Müdürü Nabi Soysal, Sivas KOSGEB Hizmet İl Müdürü Nogay Nadir Koç ile akademik personel ve kursiyerler katıldı.

Programda konuşan Okul Müdürü Prof. Dr. Gölbaşı, bilginin en önemli güç haline geldiği günümüz dünyasında üniversitelerin bilginin üretildiği ve öğrencilere aktarıldığı en yüce kurumlar olduğunu belirterek, "Biz bu bilinçle ve geleceğin gençlerin ellerinde şekilleneceğine olan inancımızla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu yıl Cumhuriyet Üniversitesi olarak 40'ıncı yılımızı kutluyoruz. Bu bağlamda üniversitemizde bir takım etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerden birini bugün yüksekokulumuzda girişimci adaylarına sertifika dağıtım töreni ile yapmaktayız. Biz üniversite olarak her zaman ilçemizin yanındayız ve ilçemizin de bizim yanımızda olmasını bekliyoruz." dedi. Protokol konuşmalarının ardından 22 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasındaki kursa katılarak başarı sağlayan 24 kursiyere sertifikaları verildi.

Protokol kapsamında hazırladıkları iş planlarının KOSGEB tarafından kabul edilmesi halinde kursiyerlerin yeni girişimci desteğinden faydalanmaları sağlanarak 24 ay ödemeli üst limit 30 bin lira geri ödemesiz hibe ve yine üst limiti 70 bin lira faizsiz 2 yıl sonra ödemeli desteklerden faydalanabilecekleri açıklandı.