UŞAK İl Jandarma Komutanlığı tarafından İl Özel İdaresi’nin katkısıyla Uşak genelinde 32 belde ve köye MOBESE kamerası takılması için çalışma başlatıldı.
Suç analizlerini inceleyen Uşak İl Jandarma Komutanlığı, geçen yıl 28 köye MOBESE kamerası takılmasını sağladı. Jandarma bu yılda yine İl Özel İdaresi’nn katkılarıyla toplam 32 köy ve beldeye MOBESE kurulması için harekete geçti. bu yılki ilk MOBESE kamerası Merkez ilçeye bağlı Boşkuş Köyü Meydanı’na takıldı. Meydar kurulan 8 MOBESE kamerasıyla ilgili bilgi veren Uşak İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Osman Küçük, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gelişen teknoloji ve yaşam seviyesine paralel olarak suç işleme teknik ve taktikleri değişmiştir. Şehir merkezlerine kurulan Mobese ve güvenlik kamera sistemleri suçların aydınlatılmasında ve suçluların yakalanmasında büyük katkılar sağlamaktadır. Şehir merkezlerinde kurulan MOBESE ve güvenlik kameraları suçluların faaliyet alanlarını kısıtladığından bu kişiler mevcut sistemlerin olmadığı veya az olduğu kırsal alanlara yönelmiştir. Jandarma sorumluluk alanlarında son yıllarda suç sayılarında artış gözlendiğinden suç ve suçlularla etkin mücadele yapılabilmesi için köylere kamera sistemi kurulmaya başlandı” dedi.
Uşak’ta suçlarım yoğun olarak işlendiği önemli yolları içine alan 60 bağlantı noktası belirlendiğini ifade eden Küçük, “İl Jandarma Komutanlığı’nca projelendirilen çalışmaya Uşak Valiliği İl Özel İdaresi destek verdi. kurulacak 32 noktayla iki yıl içinde 60 köy ve belde MOBESE’ye kavuşmuş olacak. Kamera görüntüleri direk olarak jandarma komutanlığı MOBESE merkezine bağlı. Kameralar 24 saat kayıtta ve her şeyi saniye saniye kaydediyor” diye konuştu.
Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, () FotoğrafLI