ISPARTA'nın Senirkent İlçesi'nde, tarım işletmelerinden soğuk hava depoları ve ihracatçı işletmelerine kadar yaş meyve ürününün endüstrileşme sürecine ilişkin bir yol haritası çıkarılacak.

Senirkent Kaymakamlığı'nın 'Isparta'da Yaş Meyve Ürünlerinin Endüstrileşme Sürecinin Araştırılması' projesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2013 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'ndan destek almaya hak kazandı. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Senirkent Kaymakamı Mehmet Sayın'ın imzaladığı proje ile Isparta'nın tarımsal üretim ve ihracat potansiyelinin, yaş meyve ürünlerinin endüstrileşme sürecinin üreticiden tüketiciye kadar tüm aşamaları belirlenecek.

Bu projeyle tarım işletmelerinden soğuk hava depolarına, ihracatçı işletmelerine kadar yaş meyve ürünlerinin endüstrileşme süreci konusunda yol haritasının oluşturulması planlanıyor. Kaymakam Sayın, bu çalışmayla elma, kiraz, üzüm, şeftali ve vişne yetiştiriciliği ile endüstrileşme süreci olan hasat, temizlik, tasnif, ambalaj, depolama ve nakliye süreçlerin belirlenip iyileştirilmesinin amaçlandığını söyledi. (FOTOĞRAFLI)