EGE Üniversitesi yönetimi, “Üniversite Yaşamına Giriş' dersi kapsamında öğrencilerine; doğa ve doğal yaşam hakkında bilgi vermek amacıyla Gediz Deltası’na ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyarete, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Orman ve Şu İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Prof. Dr. Atilla Silkü, Prof. Dr. Semih Ötleş, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer, Genel Sekreter Prof. Dr. Bülent Özkan, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı ve Genel Sekreter Yardımcısı Rasim Kılıçlı katıldı. Prof. Dr. Mehmet Sıkı, “İzmir Kuşcenneti, Türkiye’de yaşayan 469 kuş türünden 249’unun İzmir Kuş Cenneti’nde görüldüğü ve 83 değişik kuşun kuluçkaya yatabildiği uluslararası önemde “A' sınıfı, sayılı sulak alanlarımızdan biridir” dedi.
Rahmi Bayrak da “Bugün biz, böyle bir tabiatın, ekosistemin, flamingoların ve tüm canlıların bulunduğu harika bir alanda bulunuyoruz. Bu alan bizim çalışma alanlarımızdan bir tanesidir. Bu çalışmalarımızı bakanlığımızla ve Ege Üniversitesi ile birlikte yürütüyoruz. Bu çalışmaları İzmir ve Türkiye için çok önemsiyoruz. Ben bu çalışmalarından dolayı Ege Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İzmir Kuş Cenneti Ziyaretçi Evi'nde, Orman ve Şu İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü İzmir Şube Müdürü Hayati Binboğa'dan Gediz Deltası ve Kuş Cenneti hakkında bilgi alan katılımcılar daha sonra alanı gezerek kuş türlerini gözlemledi.
Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Biz buraya, çevreye ve doğaya olan farkındalığı arttırmak, Kuş Cenneti’ni bu anlamda yerinde görmek için geldik. Ege Üniversitesi’nin yönetim kademesinde olan daire başkanları başta olmak üzere idare ekibiyle geldik. Böylece bizim bu sene 2014 yılında hedefimiz çevre, çevre duyarlılığı olacak. Bölge Müdürlüğü, DSİ ile birlikte sulak alanlar, ormanlar ile ilgili ortak projeler ve yeni eğitim programları yaratmak üzere de bir taraftan görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Biz her sene öğrencelerimize “Üniversite Yaşamına Giriş' dersi veriyoruz. Bu derste genel anlamda üniversitemizi tanıtıyoruz. Bu sene öğrencilerimize Kuş Cenneti’ni bu ders kapsamında tanıtmayı amaçlıyoruz. Amacımız çevre ve doğa farkındalığını arttırmak” diye konuştu.
FOTOĞRAF