UŞAK Üniversitesi, Çalışma ve İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğü, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) ve Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) arasında “Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü' imzalandı.
Protokolle Uşak Meslek Yüksekokulu (MYO) 4’üncü dönem öğrencilerinin hem iş hayatlarına adaptasyonunu sağlamak hem de teorik bilgilerini pratiğe dökmeleri konusunda olanak yaratıldı. Protokolle Uşak Üniversitesi’nin meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin işletmelerde haftada 5 iş günü uygulamalı eğitim göreceği belirtildi. Bu öğrencilerin günlük cep harçlıklarının, meslek hastalığı ve iş kazası sigortalarının da Çalışma ve İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğü tarafından yapılacağı bildirildi.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait, Meslek Yüksekokulu 4’üncü dönem eğitimini iş başı eğitimine ayırdıklarını belirterek, “Son dönemin notlarının da yüzde 50’sini üniversitemiz, yüzde 50’sini işletmeler verecek. Bu işbirliğiyle öğrencilerin hem iş hayatlarına adaptasyonunu sağlanacak, hem de teorik bilgilerini pratiğe dökmeleri konusunda olanak yaratılacak. İşverenlerin eğitimli ara eleman ihtiyacı da karşılanmış olacak” dedi.
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet de protokolün hem işverenlere hem de öğrencilere her bakımdan olumlu katkılar sağlayacağını belirtti.
Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () Foto