İZMİR’de Gediz Üniversitesi’nde eğitim gören Yağızalp Akarsu, Hollywood filmlerinin nefes kesen efektlerin ve animasyonların nasıl yapıldığını anlatan kitap yazdı. Yağızalp’in, 280 sayfadan oluşan kitabı ise, okurlarından büyük ilgi gördü.
Gediz Üniversitesi Grafik Tasarım Programı birinci sınıf öğrencisi olan Yağızalp Akarsu, bölümüyle ilgili yaptığı araştırmalar sırasında Hollywood filmlerini de inceledi. İncelemelerini tamamladıktan sonra ise, bunları bir kitapta toplamaya karar verdi. Akarsu, “After Effects” adını taşıyan 280 sayfalık kitabında, Hollywood filmlerinde seyircinin izlediği anlarda nefesini kesen, heyecanlandıran efekt sahnelerinin nasıl yaratıldığını anlattı. Kitapta, ileri teknoloji eseri bu görüntülerin ve animasyon filmlerinin bilgisayarda hazırlanmasını sağlayan “Adobe After Effects” programı da tüm yönleriyle yeraldı. Bunun yanı sıra kitabın yanında hazırlanmış olan CD’de de, programın detayları uygulamarıyla anlatıldı.
Kitabına olumlu tepkiler geldiğini ve kendisini de sinema, teknoloji düşkünü olarak tanımlayan Yağızalp Akarsu, “Küçük yaşlarımdan itibaren zamanımın büyük bir bölümü ekran başında geçiyor. Önceleri sadece izliyordum, sonra gördüklerimi uygular hale geldim. En sonunda da bildiklerimi neden paylaşmıyorum düşüncesiyle yazmaya başladım ve kitabım ortaya çıktı. Sinemacılığa meraklı kişilerden olumlu tepkiler alıyorum. Bu işin profesyonelleri de genç yaşta önemli bir kaynak kazandırdığımı söylüyor. Bu övgüleri duymak, benim için büyük mutluluk” dedi. foto