MUĞLA’nın Bodrum İlçesi, Turgutreis Beldesi sınırları içindeki Dereköy, Peksimet ve İslamhaneleri köylerinin 1/ 5 bin ölçekli Nazım ve 1 / 1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının Bodrum Belediyesi tarafından yapılması için protokol imzalandı.
Turgutreis Belediye Meclisi Dereköy, Peksimet ve İslamhaneleri köylerinin 1 / 5 bin ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları’nın Bodrum Belediyesi tarafından yapılması geçen Aralık ayında karar aldı. Turgutreis Belediye Meclisi’nin aldığı karar Bodrum Belediye Meclisi tarafından Şubat ayı olağan meclis toplantısında görüşüldü ve iki belediye arasında protokol imzalanmasına karar verildi. Alınan kararlar sonucunda Bodrum her ikisi de CHP’li olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Bodrum Belediyesi’nde, biraraya gelerek, protokolü imzaladı. Protokolle, Dereköy, Peksimet ve İslamhaneleri köylerinin imar planları yetkileri Bodrum Belediyesi’ne verilmiş oldu.
Kocadon ve Dinçberk imzaların atılmasının ardından kararın Dereköy, Peksimet ve İslamhaneleri köylerine hayırlı olmasını diledi.
Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM, () Fotoğraflı