Turkish Brass Ensemble Orkestrası bu kez Sevgililer Günü nedeniyle, 14 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark’taki İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sevgililer için sahne alacak.
Orkestra Sevgililer Günü’nü, Türkiye’ye Cumhuriyetin ilanı ile oluşan çok sesli müzik gelişimi ile sevilen ve yayılan tangonun Arjantin’den Türkiye’ye yolculuğunu anlatan Tango From Argentina to Turkey konseri ile kutlayacak. Buenos Aires'den İzmir'e Tango alt başlığını da taşıyan etkinliğin librettosunu eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Dr. Yılmaz Karakoyunlu yazarken, projenin genel sanat yönetmenliğini İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eski Müdürü ve Tuba Sanatçısı Kenan Gökkaya, anlatım ve şiirleri Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ seslendirirken, projenin koordinatörlüğünü ise Hikmet Çokağır üstlenecek. İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu solist sanatçılarından Derya Gönüldaş, İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Oğuz Çimen ve Sevinç Demirağ solist olarak yer alacak.
EN SEVİLEN ARJANTİN VE TÜRK TANGOLARI
Etkinlikte Carlos Gardel’in Por una Cabeza, Necip Celal Andel’in Mazi Kalbimde Bir Yaradır, Astor Piazzola’nın Liber Tango, Fehmi Ege’nin Sana Nerden Gönül Verdim, Derya Gönüldaş’ın Aşk Tangosu, Astor Piazzola’nın Oblivion, Mihriban Koçak’ın Unut, Kadri Cerrahoğlu’nun Bir Çapkına Yangınım, Necdet Koyutürk’ün Papatya Gibisin Beyaz ve İnce, Angel G. Villoldo’nun El Choclo, Necip Celal Andel’in Sevdim Bir Genç Kadını, Yılmaz Karakoyunlu’nun İzmir Tangosu, Gerardo M.Rodriguez’in La Cumparsita gibi ünlü tangolarına yer verilecek. Altango Dans Stüdyosu tango sanatçıları Ozan Fırat ve Dilek Tanyeli koreografilerle Türk ve Arjantin tangolarında etkinlikte yer alacak.
Sevgililer Gününün anlam ve önemine yönelik olarak valslere, polkalara, caz müziklerine, aşk şarkılarına ve zeybeklere de yer verilecek.
ŞİİRLER SESLENDİRİLECEK
Ünlü şairlerin Attila İlhan’ın Ben Sana Mecburum, Can Yücel’in Herşey sende gizli, Nazım Hikmet’in Karıma Mektup, Necmettin Halil Onan’ın Dur Yolcu, Ahmet Muhip Dıranas’ın Fahriye Abla, Orhan Veli Kanık’ın Kitabe-i Seng-i Mezar, Cahit Sıtkı Tarancı’nın Otuzbeş Yaş, Cahit Külebi’nin Hikaye, Ahmet Arif’in Hasretinden Prangalar Eskittim, Ulvi Puğ’un İzmirli olmak, Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun Sitem, Onur Şenli’nin Agora Meyhanesi şiirleri Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ tarafından seslendirilecek.
KONSER HALKA AÇIK VE ÜCRETSİZ
İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından İzmirli sanatseverlere ücretsiz olarak sunulacak etkinlik, 14 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark’taki İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde başlayacak.
Mehmet KURT / İZMİR, ()
Fotoğraf