AYDIN’da Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (KODER) organizasyonuyla Hollanda Utrecht Turizm Fuarı’na katılan çok sayıda turizmci İstanbul’da başlayan EMITT Fuarı’nda da ilçenin tanıtımına katkı sağlıyor.
KODER Başkanı Tacettin Özden, Avrupa’nın en önemli fuarlarından sayılan Hollanda Utrecht Turizm Fuarı’nda 50 metrekare büyüklüğündeki stantta Kuşadası’nın temsil edildiğini söyledi. Hollanda’da çok verimli ve başarılı bir tanıtım yapıldığını belirten Özden, önümüzdeki yıllarda daha çok katılım ile çok daha iyi tanıtımın sağlanacağını ifade etti. Özden, “Destinasyonun tanıtılmasıyla bundan bölgedeki her işletme fayda sağlar. Hollanda pazarında ilk alınan rezervasyon bilgilerine göre, satışlar iyi gidiyor. Hollanda pazarında bir artış bekliyoruz” dedi.
A’DAN Z’YE AYDIN TANITIMI
Aydın Valiliği tarafından hazırlanan bir standla İstanbul’da bugün başlayan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’na katılım yapıldığını bildiren Tacettin Özden, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve turizm sektör temsilcileri ile birlikte fuarda yer alındığını vurguladı.
Aydın’ın tarih, deniz, sanat, kültür ve tarım ürünleri özelliklerinin sergileneceği fuarda, Didim-Apollon, Milet, Priene, Magnesia, Tralleis, Alinda, Alabanda, Nysa, Afrodisas antik kentleri, Kuşadası, Didim ve Güzelçamlı plajları, limanlar, el sanatları, tarım ürünleri tanıtımları yapılacak. Bugün başlayan İstanbul EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı 2 Şubat’a kadar sürecek. 65 bin metrekare alanda, 11 salonda düzenlenen fuara 70’e yakın ülkeden 4 bin 500 katılımcının yanında Japonya, Hindistan, Küba, Güney Afrika ve Avrupa ülkelerinin katılımı bekleniyor.
Latif SANSÜR / KUŞADASI () Fotoğraflı