MANİSA’nın Turgutlu ilçesinden Türkiye Küçükler Yaş Grupları Şampiyonası’na katılan 5 minik satranççı, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü’yü ziyaret etti. Kaymakam Günlü, genç sporculara verdikleri desteğin sürdürüleceğini kaydetti.
Antalya Kemer’de 26-31 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Küçükler Yaş Grupları Şampiyonası’na Türkiye ve Kıbrıs’tan 1459 sporcu katıldı. Turgutlu’dan 5 sporcunun katıldığı yarışlarda erkekler 10 yaş grubunda Bora Çelik Türkiye 10uncu’su, 7 yaş kızlarda Nehir Yazgan Türkiye 5’incisi, 10 yaş kızlarda Büşra Özbek Türkiye 8’incisi, 8 yaş kızlarda Defne Kebapçı Türkiye 2’ncisi, 9 yaş genelde Samet Akbay Türkiye 6’ncısı oldu. Türkiye 2’ncisi olan Defne Kebapçı kupa ve madalya, diğer yarışmacılar ise madalya ödülünü kazandı.
Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü’yü, DEHA Satranç Eğitimcisi Cihan Yıldırım ile birlikte ziyaret eden 5 sporcu da başarılı derecelerinden dolayı satranç milli takımına girdi. Satranç Eğitimcisi Cihan Yıldırım, Manisa ilinden 10 sporcunun milli takımlara girdiğini söyleyerek bu 10 sporcunun 5’inin Turgutlu’dan olduğunu söyledi. Kaymakam Günlü’ye verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Cihan Yıldırım, önümüzdeki yıllarda daha büyük başarıları Turgutlu’ya getireceklerini söyledi. Kaymakam Nazmi Günlü ise, Türkiye şampiyonasında dereceye giren 5 sporcuyu, yetiştiricilerini ve ailelerini kutladı. Günlü, “Bu genç sporcularımıza Seramiksan ile birlikte desteğimiz devam edecek” dedi.
Minik satranççı Nehir Yazgan, Kaymakam Nazmi Günlü’ye arkadaşları adına çiçek sundu.
Tuncel YILMAZ / TURGUTLU, () FOTOĞRAFLI