AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, turizmi 12 aya yaymak için mutlaka ürün çeşitlendirilmesi yapılması gerektiğini söyledi. Ak Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut'un 'Manavgat Sevdamız Gerçek' sloganıyla başlattığı kampanyaya destek vermek amacıyla ilçeye gelen Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Side'de esnafı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Türel ve Barut, Side Esnaf Derneği, TÜRSAB Side Manavgat BYK ve Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) yetkilileriyle bir araya geldi.

TURİZM 12 AYA ÇIKMALI

Turizmin bölgenin en büyük ekonomik sektörü olduğunu ifade eden Türel, turizmi 12 aya çıkarmak için sunulan ürünün çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi. Klasik turizm anlayışını mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirten Türel, "Sizler yatırımcısınız. Bu konuda başarıyı kim sağlayabilir. Antalya'nın halini görüyorsunuz. Biz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını 5 sene önce nasıl bırakmışsak hala öyle. Herhangi bir ilerleme yok" dedi.

OTELLER KAPALI

MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut ise Manavgat'ta turizmin 12 aya yayılması için öncelikle açık alan sporlarına yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Barut, "Manavgat'ta özellikle Titreyengöl ve Kızılağaç bölgesinde oteller kışın kapalı. Bilerce insan işsiz kalıyor. Bölgemizde açık alan sporları olan futbol, tenis, golf, okçuluk, bocce gibi spor dallarına yönelik bir çalışma yapılırsa bu oteller kışında açık kalacaktır" diye konuştu. Barut, dernek olarak gelecek sezon için tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdiklerini ve yurt dışında büyük ve tüketici fuarlarına katıldıklarını söyledi. (FOTOĞRAFLI)