ANTALYA AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Finike'de seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı.

Turunçova Beldesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılışına Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'in yanı sıra Finike Belediye Başkan adayı Nail Dülgeroğlu, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Türel, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ne zaman güçlenmeye başlasa birilerinin hain tuzaklar kurduğunu vurgulayan Türel, “Türkiye, ne zaman güçlendiği döneme denk gelse, ülkenin ekonomisi ne zaman büyümeye başlasa, bu milletin ne zaman kazanımları artsa sadece bugün değil geçmişte de Osmanlı, Selçuklu döneminde de bu ülkeye hain tuzaklar kurulmuş. Bu ülkenin güçlenmesi, milletin zenginleşmesi istenmemiş" dedi.

EKONOMİ GÜÇLENDİ

AK Parti iktidarıyla güçlenen ekonomisiyle adeta dünyanın kıskandığı, gıpta ettiği Türkiye'ye son 10 yıldır birileri tarafından hain tuzaklar kurulduğunu kaydeden Türel, "Bu ülkenin ilerlemesi için, kalkınması için, bu oyunları bozmak zorundayız. Bu oyunu oynayanlara 30 Mart'ta sizler sandıkta gereken cevabı vereceksiniz" dedi. Konuşmasında Büyükşehir Yasası'ndan da söz eden Türel, muhalefetin bunu hiç istemediğini ancak kararlılıkla çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. Yasayla, köylerdeki vatandaşlarında illerde yapılan hizmetleri almasını istediklerini vurgulayan Türel, Antalya'da bulunan 600 civarındaki köye 10 milyon kaynakla hizmet aktarıldığını şimdi ise bunun 10 misli arttığını söyledi.

FİNİKE'YE ELİ BOŞ GELMEDİK

İlçe gündemine ilişkin konulara da değinen Türel, bölgenin sorunlarını iyi bildiklerini ifade ederek Finike'nin dev sorunlarını ancak kendilerinin çözebileceğini vurguladı. Finike'ye eli boş gelmediklerini anlatan Türel, bölge hastane projesinin hazır olduğunu 3 ay sonra ihalesinin yapılacağını ve yaz aylarında temelinin atılacağını kaydetti. Ayrıca adliye binasının yer sorunu bulunduğunu ancak Finike Belediyesi tarafından 6 dönümlük yer tahsisi yapıldığını ve projenin en kısa sürede tamamlanarak bu sene içinde temelinin atılacağını söyledi. Türel, ilçede yapılması planlanan Başgöz Barajı'nın da bütün bölgenin içme ve sulama suyu sorununu bitirecek proje olduğuna işaret etti.

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRECEĞİZ

Finike Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Nail Dülgeroğlu da Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur ve Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç'in seçimlerde kendi saflarına katıldığını, güç birliği içinde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. İlçede 25 yıldır özveriyle hizmet verdiğini anlatan Başkan Dülgeroğlu, “25 yıldır bu işin ustası benim. Çıraklık, kalfalık dönemlerini geride bıraktık. 30 Mart'ta yeniden belediye başkanı olarak göreceğimiz Menderes Türel'le ilçemizin yanı sıra belde ve köylerimizi kucaklayarak büyük projelerle hizmet vereceğiz" diye konuştu.

TURUNÇOVA BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ'YE GEÇTİ

Konuşmaların ardından Menderes Türel, Başkan Dülgeroğlu, DP'den AK Parti'ye geçen Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Hasyurt Belediye AK Partili Başkanı Muammer Genç birlikte vatandaşları selamladı. Türel ve beraberindekiler daha sonra Turunçova Beldesi'nde vatandaşlarla sohbet etti. (FOTOĞRAFLI)