TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) işbirliği yapacak.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu makamında ziyaret eden TÜİK Bölge Müdürü Ökkeş Kulakoğlu, kurumun web üzerinden yapacağı çalışmayla ilgili bilgi verdi. Ziyarette konuşan Kulakoğlu, “TÜİK işyerleri ile ilgili yaptığı anketler 2014 yılından itibaren internet üzerinden işyerleri tarafından yapılacaktır. Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında dünyada ve ülkemizde sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmayı hedefliyoruz. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’ya da konu hakkında ayrıntılı bilgiler verdik. İzmir Birliği’ne kayıtlı üyelerin de söz konusu araştırmaları web üzerinden girişleri ile ilgili ortak çalışmalarda bulunacağız” dedi.
TÜİK ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını kaydeden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, “Çağ her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Çağın yeni şartlarına ayak uydurmak bir zorunluluk. İESOB çalışmalarından bu konularda üyelerine doğru rehberlik etmeye özen gösteriyor. TÜİK ile yapacağımız ortak çalışmalarla da, işgücü ve zaman maliyeti en aza indirilecek, kurumun verimli ve zamanlı veri üretimi yapabilmesine katkı verilecektir. Kurumun çalışmaları hakkında web sitemiz ve odalarımız aracılığıyla esnaf sanatkarlarımızı bilgilendireceğiz” diye konuştu.
FOTOĞRAF