KORKUTELİ'nin Çomaklı Beldesi'nde 'Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı' projesi kapsamında traktör sürücülerine güvenli sürüş konusunda bilgiler verildi.

Çomaklı Beldesi'nde verilen seminere, Bölge Trafik İstasyon Amirliği, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli personeller konuşmacı olarak katıldı. Seminerde, Jandarma Trafik Tim komutanı Kıdemli Başçavuş Ercan Pamukçu, özellikle traktör sürücülerine tepe lambası ve reflektör kullanmaları uyarısı yaptı.

Baş polis Mustafa Artunç ise "Ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanan 'Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi' ile başta traktörler olmak üzere karayolunu en çok kullanan tarım araçları sürücüleri trafik kuralları hakkında bilgilendirilecek. Güvenli sürüş tekniklerinin benimsetilmesi, doğru kullanımla tarımsal işlerin güvenli yapılmasının sağlanması, araçları kullananların aracı daha iyi tanıması, benimsemesi ve sosyal yaşamına dâhil etmesinin sağlanması, trafik kazalarının azaltılması amaçlanıyor" dedi. Seminerin ardından vatandaşlara 'Güvenli Traktör Kullanımı'nın anlatıldığı kitapçık dağıtıldı. (FOTOĞRAFLI)