MANİSA’nın Kula İlçesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik kazalarının azaltılması için yıl içindeki kazalarla ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.
Kula İlçe Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu başkanlığında Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Kula Mal Müdürü Bülent Oğraş, İlçe Müftüsü Talat Özmet, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, mahalle muhtarları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
2014 yılında uygulamaya konulan çalışma planı ile ilgili olarak değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda trafik kazalarının analizi yapıldı. 2013 yılında trafik kazalarında bir önceki yıla göre azalma olduğunu bildiren İlçe Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu, trafik denetlemelerinin devam edeceğini söyleyerek “Trafik kazalarına motosiklet ve bisiklet türü araçların karışma oranının yüksek olduğu tespit edildi. Bu kapsamda ehliyetsiz, plakasız ve kasksız motosiklet sürücüleri üzerinde yapılacak kontrol sayısı arttırılacak” dedi. Motosiklet sürücülerinin mutlaka kask takmaları gerektiğini söyleyen Gündoğdu, trafik kazalarının daha aza indirilmesi ve üzücü olayların yaşanmamsı için kontrollerin sıkı bir biçimde devam edeceğini belirterek bu toplantıların yıl içerisinde periyodik olarak yapılacağını dile getirdi.
Hasan YİĞEN / MANİSA, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF