SOSYAL paylaşım sitesi Facebook’ta 2 yıl önce oluşturulan ve şimdi üye sayısı 10 bin 200 olan “Manisalıyım Diyen Gelsin Grubu”, engelli vatandaşlar için akülü tekerlekli sandalye projesi başlattı.
Grubun kurucusu Fatih Efe ve grubun yöneticisi konumundaki kişiler Ayn-ı Ali Kahvesi’nde bir araya gelerek hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projesini açıkladı. Efe, grubun amacının Manisalılar arasında birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek ve ihtiyacı olan kişilere yardım edebilmek olduğunu söyledi. 2 yıl önce oluşturduğu grubun şimdiki üye sayısının 10 bin 200’e yükseldiğini söyleyen Efe, “Üye sayımızdaki artış ile grup yöneticilerimizle bir sosyal sorumluluk projesi geliştirme kararı aldık. İlk projemiz engelli vatandaşlarımız için olacak” diye konuştu.
İlk projeleri hakkında bilgi veren Efe, “Projemize kağıt toplayarak başlayacağız. Sosyal paylaşım ağı Facebook üzerinden Manisalı vatandaşlarımıza topladıkları kağıt parçalarını bize teslim etmelerini isteyeceğiz. Topladığımız kağıtları satarak elde ettiğimiz gelirle engelli vatandaşlarımıza akülü tekerlekli sandalye satın alacağız. Alınan tekerlekli sandalyelerimizi Manisa Valiliği’ne başvuran ihtiyaç sahibi engelli vatandaşımıza hediye edeceğiz” dedi. Efe, projenin bir başka amacının da ağaç kesilmesini önlemek olduğunu dile getirerek, “Ormanlar milli servettir. 1 ton kağıt için 1.5 ton ağaç kesilmektedir. Ülkemizin yıllık kağıt ihtiyacı 400 milyon tondur. Ancak bunun 240 milyon tonunu kendisi üretmektedir. Bu rakamla yılda 3 milyar 200 milyon ağacın kesilmesi anlamına gelmektedir. Topladığımız kağıtlar geri dönüşüme kazandırılarak, ağaçların kesilmesinin de önüne geçmiş olacağız. Bir ağacı bile kağıt yapılmaktan kurtarabilirsek, bizim için büyük başarıdır” diye konuştu.
Başlattıkları projenin bir bitiş süresin olmadığının altını çizen Efe, “Kağıtlar toplandıkça satacağız. Bir akülü tekerlekli sandalye parası topladık mı hemen satın alacağız. Alınan akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engelli bulundu mu hemen teslim edilecek. Yani projemiz bu döngüde devam edecek” diye konuştu. Efe, duyarlı vatandaşların topladıkları kağıtları Arda Mahallesi Kenzi Caddesi 34/A adresindeki Aşan Tekwando Salonu’na, Peker Mahallesi İbrahim Gökçen Bulvarı 64/B Nolu adrese teslim edebileceğini de kaydetti.
Efe ayrıca, Facebook’ta oluşturdukları Manisalıyım Diyen Gelsin Grubu’nu dernekleştirmek içinde çalışmalara başladıklarını söyledi.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, ()
FOTOĞRAF