TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, 12’nci Çağrı Dönemi’nin başladığını açıklayarak, Avrupa Birliği (AB) hibe destek fonlarından yararlanmak isteyen sanayicilere proje üretmeleri çağrısında bulundu.
TKDK Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda, sanayicilere, AB hibe fonları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kabul edilen projelere, AB tarafından farklı miktarlarda hibe desteği sayladığını hatırtalan Işık şunları söyledi.
“Süt üreten tarımsal İşletmelere 15 bin ile 1 milyon euro, et üreten tarımsal işletmelere 15 bin-1 milyon euro, süt ve süt işlenmesiyle pazarlanmasına 50 bin-3 milyon euro, et ürünleri işlemesi ve pazarlanmasına 30 bin-3 milyon euro, meyve-sebzelerin işlenmesi ve pazarlanmasına 50 bin-1 milyon 250 bin euro, su ürünlerini işlenmesi ve pazarlanmasına 50 bin-1 milyon 500 bin euro, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine 10 bin-250 bin euro, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesine 10 bin-400 bin euro, kırsal turizme 15 bin-500 bin euro, kültür balıkçılığının geliştirilmesine 15 bin-400 bin euro arası hibe destek sağlamaktadır. Sanayicilerimizin bu hibe desteklerinden faydalanmalarını istiyoruz. Projelerin en geç 10 Mart Pazartesi gününe kadar kurumuza ulaşması gerekiyor.”
İlker KILIÇASLAN/MANİSA,()
FOTO