İZMİR’in Tire ilçesindeki kırsal alanda önemli noktalara mobese kameraları yerleştirilecek. Tire Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, jandarmanın kontrolündeki 20 mobese kamerası ile ilçenin güvenliği sağlanacak.
Son yıllarda büyüme ve gelişme gösteren Tire’de ilçe yöneticileri ve güvenlik birimleri, kent merkezine ve kırsal alanlara, suç işlenmesinin önlenmesinde, işlenen suçların faillerin yakalanmasında ve olayların aydınlatılmasında büyük önem taşıyan mobese kamerası yerleştirme kararı aldı. Tire Kaymakamlığı, ilçe merkezi ve kırsal alanda iki farklı mobese kamerası projesini hayata geçirdi. Valiliğin onayı ve desteği ile hayata geçirilen projelerin ilk ayağında, kırsal alana yerleştirilecek mobese kameraların montajı gerçekleşecek.
İLK ETAPTA 20 KAMERA TAKILACAK
Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçe sınırları içinde yer alan önemli ve stratejik noktalara mobese kameraları yerleştirecek. Projesi hazırlanan ve ihalesi yapılan çalışmaların inşat ve montaj kısmı yakında başlayacak. İlk etapta 20 mobese kamerası, başta ana arter konumundaki yollar olmak üzere, ilçe sınırları içine yerleştirilecek. Bayındır, Ödemiş, Torbalı, Selçuk ve İncirliova yollarının Tire sınırına yerleştirilecek olan kameralarla, ilçe merkezine giriş ve çıkışlar çok daha kontrollü bir hale gelecek.
KAMERALAR SON TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ
Proje kapsamında kamera sayısının kademeli olarak arttırılacağını açıklayan Kaymakam Hüseyin Ergi, kameraların gece görüş, plaka okuma, dijital özellikleri olan son teknoloji ürünü olacağını ifade etti. Kaymakam Hüseyin Ergi, Tire’de huzurun devam etmesi, karayollarında kontrolün daha iyi olması adına hayata geçirilecek projeye her türlü desteği veren Valiliğe teşekkür etti.
Kamuran KIZILBOĞA / TİRE, ()
FOTOĞRAF