İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği üyeleri Gaziemir Tepe Restoran’da düzenlenen kahvaltı & brunch’da bir araya geldi.
Başkan Hüseyin Akduman ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde düzenlenen dayanışma ve kaynaşma amaçlı etkinliğe dernek üyelerinin yanısıra sektörün diğer firmalarıyla birlikte İzmir Liman Başkanlığı GSK uzmanı Nihat Tozman, Yunanistan Tekneciler Birliği Başkanı Costas Biskinis de katıldı.
Dernek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı- Fatih Polyester’in sahibi Fatih Yağınlı, yaptığı açılış konuşmasında dernek ile ilgili bilgi verdi. 1998 yılında tekne imalatçılarının bir araya gelip sektör sorunlarına çözüm bulmak, denizcilik kültürünü geliştirmek ve tekne imalatının yapılabileceği deniz kıyısında organize bölge oluşturmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Yağınlı, “Dernek yönetimi 2006 yılında yat ve tekne endüstrisi işyeri yapı kooperatifi kurarak çalışmalara başladı. Tespit edilen bölgenin zemin etütü, plan, proje ve ÇED onayı alınarak gerekli kurumlara başvuruyu yaptı. Tamamlandığında 50 bin kişiye iş imkanı sağlayacak, sektörünün en önemli ihtiyaçlarını karşılayacak olan projeyi gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Dernek yönetimi ve üyeler sektör fuarlarına katılarak imalatlarını sergiledikleri gibi denizcilik kültürünü geliştirmeye çalışmaktadır” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Mercan Tekne sahibi Hüseyin Akduman ise sektör üyelerinin sorunlarını belirledikten sonra birlik beraberlik içinde çözeceklerini söyleyip projelerini ve düşüncelerini paylaştı.
foto