Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı ziyaret eden İşçi Partisi ve Demokrat Parti yöneticilerinin adaylık teklifinde bulunduğu belirtildi.
İşçi Partisi Buca Belediye Başkan Adayı Ramazan Çalışkan, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Buca Başkanı Münevver Güleç, TGB Yöneticileri ile birlikte Demokrat Partisi Buca İlçe Başkanı Hasan Enet ve İşçi Partisi İl Başkanı Hasan Ali Kızılırmak ziyarette bulundu. İP İl Başkanı Hasan Ali Kızılırmak ile heyet üyeleri, “Milli Merkez adayımız ol” dedi. Ziyarette konuşan DP İlçe Başkanı Hasan Enet ve Buca adayı Ramazan Çalışkan da CHP’nin tercihi nedeniyle şaşırdıklarını belirtirken, AKP iktidarına karşı Başkan Ercan Tatı ile birlikte hareket etmek istediklerini söyledi.
Buca’da 39 yıl sonra bir CHP’li olarak Belediye Başkanı olduğunu belirten Ercan Tatı, yeni dönem için alınan karar sürecini izlediğini söyledi. Tatı, DSP’den de adaylık önerisinde bulunulduğunu belirtirken, “Benim tek bir hedefim var. O da AKP iktidarına karşı mücadele etmek. Görüşmelerin ardından karar vereceğim. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i, demokratik hukuk düzenini ve laikliği koruma gibi temel değerlerimizi hep gözettim. Bu değerler çerçevesinde mücadelemi sürdüreceğim” diye konuştu.
İZMİR ()
foto