MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, Petrol- iş sendikasını ziyaret etti, şube temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Taşer, “Projelerimize kimse yetişemez, İzmir’in kaynaklarıyla, İzmirli’ye kazandıracak projelerimizle geliyoruz” dedi.
İzmir’in yüzde 55'inin kaçak yapılar olduğunu söyleyen Taşer, “İzmir’in yüzde 60 binası risk altındadır. 2014- 2020 yılları arasında İzmir’e 283 bin konut yapmamız gerekiyor. Eğer bunlar hayata geçirilmezse yüzde 400 kiralar artacak, acil müdahale etmemiz gerekiyor. TOKİ amacından sapmış durumda. Biz İzmir’e toplu konut hamlesi başlatacağız dar gelirli hemşehrilerimizin sahip olacağı 20 bin konut ilk beş yıllık planlarımızın içinde öncelikli projemizdir. Özel sektörü de boş bırakmam, özelsektöre imarlı inşaat yapabilecek arsalar verip her türlü desteği sunacağız. Öncelik konut, ulaşım, çevre düzenlemesi, kentsel dönüşüm ve adil paylaşımdır” dedi
Sendika temsilcilerinin sorularına cevap veren MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer; “İzmir’in bütün paydaşlarıyla tarama konferansları başlatmak istiyorum. Ege bölgesinde kalkınma planlarını hazırlamamız gerekiyor, İzmir için yıllık stratejik planların düzenlenmesi gerekiyor. İzmir tarım kenti deniyor fakat ne hükümet ne de belediye bu yolda hiçbir adım atmıyor. İzmir, tarımda çok önemli bir güç ama Türkiye’de kurulan Tarım Organize Sanayi bölgelerinden nasibini almamış, İzmir’e çok acil organize tarım sanayi bölgelerinin kurulması gerekiyor, İzmir’e tarım kampüsünün kurulması gerekiyor. İşte biz bunları gerçekleştireceğiz. Unutulan, yok sayılan değerlerimizi ve kaynaklarımızı hizmete sunacağız, kullanıma açacağız. Sonuç olarak İzmir kendi kaynaklarıyla üretecek ve İzmirliler kazanacak” dedi..
İZMİR ()
foto