MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer Karşıyaka Tramvayı’nın seçimler öncesi ihaleye çıkarılmasını eleştirdi, “Yangından mal kaçırır gibi Karşıyaka Tramvay ihalesine çıkıyor” dedi.
MHP Adayı Murat Taşer, Türk-İş, Manisalılar Derneği, Karadenizliler Derneği ve Bal-Göç’ü ziyaret etti. MHP Adayı Taşer, siyasetçi ve yerel yönetici olmak için yüksek bir demokratik anlayış, iş ahlakı gerektirtiğini söyledi. Seçim öncesi tramvay ihalesini eleştiren Taşer, “Maalesef Sayın Kocaoğlu’nda bunu göremiyoruz. Çakmur kadar olamadı. Geçmişte Çakmur ilk hazırlanan metro projesinde mesafe kat etmesine rağmen seçimler yaklaştığı için seçimlerden sonrasına bırakmış ve “olur da biz kazanamayız yeni gelen belediye ekibi bunu yapmalıdır', demişti yine Özfatura da bir çok yapım ihalesinde aynı yüksek anlayış ve saygıyı göstermiş seçimlere az bir süre kaldığı için o ihaleleri seçim sonrasına bırakmıştı. Ne yazık Kocaoğlu’nda bunu göremiyoruz. Yangından mal kaçırır gibi Karşıyaka Tramvay ihalesine çıkıyor. Ya daha iyi bir proje ortaya atılırsa, ne olacak? Kaybedilen zamanı ve parayı Kocaoğlu mu karşılayacak? İzmirliye bakış açısını yine ortaya koymuştur” dedi.
Çekirdekten belediyeci olduğunu belirten Taşer,“Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık 10 bin personeli bünyesinde barındıran bir İZELMAN Genel Müdürlüğü geçmişim var. Beni en iyi işçiler tanır. Benim onlarla nasıl bir diyalog içinde olduğumu en iyi size onlar bilir ve anlatır” dedi. TÜRK-İŞ’in ardından Bayraklı’da Manisalılar Derneği’ni ziyaret eden Murat Taşer, Dernek Başkanı Halit Oran ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Taşer buradaki sorular üzerine Bayraklı’ya ayrı bir metro hattı düşündüklerini söyledi. Alternatif metro hattı olacağını belirten Taşer, Halkapınar’dan gelip Bayraklı’dan geçecek, Manavkuyu’da Bayraklı’dan geçecek Bornova Aşık Veysel Rekreasyon alanına yeni bir metro hattı düşünüyoruz. Artık İzmir toplu taşım ulaşımına yönelmek zorunda. Çünkü toplu ulaşıma vermediğiniz zaman geleceğimiz yok. Araçlar şehri öldürüyor. Ya kenti öldüreceğiz ya da araçları tercih edeceğiz. Alternatif metro hatları gündeme gelmeli. 3. Katlı metro hatları hayata geçirilmesi lazım. Çevre kirliliğine, toplu ulaşıma, insanımıza yakışacak tüm yeni nesil toplu ulaşım araçlarına süratle geçmemiz lazım. Çok geç kalındı” dedi.
Murat Taşer daha sonra Karadenizliler ve İzmir Balkan Göçmenleri Derneğini ziyaret etti.
İZMİR ()
foto