MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, MHP Menemen Belediye Başkan Adayı Ahmet İncesu ile birlikte Menemen’de vatandaşlarla buluştu. Taşer, ziyaret ettiği Menemen Ticaret Odası’nda “Esnafı AVM’lere ezdirmeyeceğiz, canavarlaşan AVM’lerle gerekirse savaşacağım. Sizden önce pazaryeri esnafını ve çarşı esnafını gezdim, hepimizin şikayetçi olduğu bu durumu ortadan kaldırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.
İlk olarak Menemen pazarını gezen Murat Taşer, pazarcılarla tek tek sohbet etti. Başına Ege Bölgesi Yörüklerinin taktığı tartumakı alan Taşer, pazar tezgahının başına geçerek satış yaptı. Ardından Menemen’de esnaf ziyareti gerçekleştiren Taşer, onlarla sohbet etti. Yaklaşık 3 saat boyunca çarşı ve pazar esnafıyla bir araya gelen Taşer, ardından Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Menemen Ticaret Odası Başkanı Güral, ziyaretten son derece memnun olduğunu ifade etti. İş adamları, meclis üyeleri ve muhtarlarında bulunduğu toplantıda projelerini anlatan Taşer, İzmir başta olmak üzere Menemen’de merkezde bulunan AVM’lerin esnafı bitirdiği, bu konuda ne yapabileceği sorusuna şöyle cevap verdi:
“AVM konusu son derece önemli. Yalnız İzmir’de değil Türkiye’nin bütün şehirlerinde önemli. Sayın Genel Başkan Yardımcım Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun büyük çaba sarf ettiği bu yasa taslağı halen kanunlaşmadı. Bu hükümet AVM’lerin kölesi! Hükümetler değişti. Süpermarketler ve AVM yasası TBMM’den ne hikmetse geçirilemedi. Esnaf Odaları Konfederasyonları baskı yapmalarına rağmen, diğer tarafta da AVM sahipleri ve sektördeki büyük iş sahiplerinin baskısı ile karşı karşıya kalındığından dolayı bu yasa bir türlü geçmedi. “Esnafı AVM’lere ezdirmeyeceğiz, canavarlaşan AVM’lerle gerekirse savaşacağım. Sizden önce pazaryeri esnafını ve çarşı esnafını gezdim, hepimizin şikayetçi olduğu bu durumu ortadan kaldırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Hür teşebbüse kesinlikle karşı değiliz ancak, sermaye fazlalığı sebebiyle küçük esnafımızın, ticaret erbabımızın ve KOBİ’lerimizin ezilmesine de daha fazla seyirci kalamayız.”
Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, ziyaretin anısına Taşer’e, Menemen’in eski fotoğraflarından oluşan takvim, dergi ve projelerini anlatan kitapçık hediye etti.
Taşer daha sonra Menemen Cumhuriyet Meydanı ve parkta oturan vatandaşlarla sohbet etti. Kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Çocukları seven, bir ayakkabı boyacısı ile sohbet eden Murat Taşer, tezgaha oturarak ayakkabı boyadı.
FOTOĞRAF