Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Ben TV’de yayınlanan Üç Gazeteci Bir Konuk programında DSP’den Konak Belediye Başkan adayı olacağını duyurdu.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan Ben Tv’de katıldığı Üç Gazeteci Bir Konuk programında Erol Yaraş, Ünal Ersözlü ve Hamdi Türkmen’in sorularını yanıtladı. Hakan Tartan, iki dönem İzmir milletvekili seçildiği DSP’den Konak Belediye Başkanı Adayı olduğunu söyledi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan adaylığını “Benim iki yuvam var. Biri Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi diğeri ise Türkiye’de sosyal demokrasiyi ilk defa iktidara getiren Bülent Ecevit’in DSP’sidir. Ben 2 dönem DSP milletvekili olarak İzmir’i temsil etmiştim. DSP’den Konak Belediye başkan adayıyım” sözleriyle adaylığını açıkladı.
Konak Belediye Başkanlığına aday olma nedenlerini anlatan Başkan Tartan, Türkiye ve CHP’nin yeniden dizayn edildiğini, rant ve mafyanın geleceği karanlığa sürüklediğini ve aday olmasının bölünmeyi durdurarak aklıselimde birleştireceğini ifade etti. CHP içerisinde aklıselim olanların bu durumu algılayacağını belirten Başkan Tartan, içeride dört beş rant peşinde koşan baronun olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
“CHP’ye küs değilim. 1979’da partinin kurucuları arasındayım, gençlik kolları başkanıyım, 21 ilçenin kurucusuyum. Peki amaç neydi; solu birleştirmek. Ama şimdi bir yalan rüzgarı içinde farklı bir tablo meydana getiriliyor. Başka yere bakarken Atatürk elden gidiyor. Türkiye ve CHP yeniden dizayn ediliyor. Ben İzmirlinin hakkına sahip çıkıyorum. Cumhuriyetle yaşıt, Atatürk’ün kurduğu bir partiyi kullanmak isteyenlere ben pabuç bırakmam.”
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 30 Mart’a arkasında yüzde 70’lik bir oy oranıyla gittiğini belirtti ve halkın desteğine dikkat çekti. İzmir’de birleştirici güç olacağını vurgulayan Başkan Tartan, “Ben aday oluyorum çünkü buradaki vatandaşın hakkını hukukunu savunmak zorundayım. Burada bölünme yok, birleşme var. Ben seçime girmediğim zaman Konak bir kayıp içine girecek çünkü insanlar oy veremeyecek. İçimizdeki Atatürk sevgisi, Cumhuriyet değerleriyle yola çıkıyoruz. Bölen, kaybeden olmamak gerekiyor. Biz kaybedenler değil kazananlar kulübünde olalım. Halk karar vermiş, yüzde 65 yüzde 70 gibi bir oran söz konusu. Ben olmazsam İzmir gerçekten bölünecek. Ben, İzmir’in kalbi Konak’ta Atatürk düşmanlarına karşı bir güvence olarak çıktım. En az yüzde 65 civarı bir oy alacağımı düşünüyorum. Şimdiden kim ne kadar arsa alacak, kim nereyi kapatacak bunların hesabı yapılıyor. Ben yurttaşlarımı uyarmak zorundayım, bu benim görevim. Siyasetçiler seçimi, devlet adamları geleceği düşünür. Ben geleceği düşünüyorum. Bölmüyorum, birleştiriyorum. Hep Cumhuriyet, hep hizmet, hep Atatürk” dedi.
İZMİR ()
foto