KONAK Belediye Başkanı Hakan Tartan seçimlerde yüzde 65 oy oranına ulaşacağını belirterek, “Bölseler yüzde 10-20 bölerler. Ranta ve mafyaya direnmek için, Atatürk ilkelerine sahip çıkmak için adayım” dedi.
CHP’den istifa ederek DSP’den aday olan Konak Belediye Başkanı Hakan Tardan istifa gerekçelerini açıkladı. İki dönem İzmir Milletvekilliği ve 56. Hükümet’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev aldığını hatırlatan Tartan, “Beni arayarak “seni şu nedenle aday göstermedik. Size teşekkür ediyoruz' derler diye 2-3 gün bekledim. Ben olmazsam İzmir gerçekten bölünecek. Ben, İzmir’in kalbi Konak’ta Atatürk düşmanlarına karşı bir güvence olarak yola çıktım. En az yüzde 65 civarı bir oy alacağımı düşünüyorum. Şimdiden kim ne kadar arsa alacak, kim nereyi kapatacak bunların hesabı yapılıyor. Ben yurttaşlarımı uyarmak zorundayım, bu benim görevim. Siyasetçiler seçimi, devlet adamları geleceği düşünür. Ben geleceği düşünüyorum. Bölmüyorum, birleştiriyorum” diye konuştu.
Başkan Tartan, Cumhuriyet’in değerlerine, Atatürk ilkelerine, Türk Bayrağı’na bağlı ve sevdalı bir insan olduğunun altını çizerek, “Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi adayının özellikle Türk Bayrağı, Atatürk ve Cumhuriyet’le ciddi hesaplaşmaları olduğu, türbanla Atatürk rozetini ve türbanla Türk Bayrağı’nı bir tuttuğu yolunda bir takım açıklamaları var. Bunlar da beni rahatsız etti. Tartışacağımız konular vardır, tartışmayacağımız konular vardır. Bizi bu günlere getiren Ulu Önder Atatürk’ün varlığını tartışmanın doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.
CHP ile bir sorunu bulunmadığını vurgulayan Başkan Tartan şunları söyledi:
“Bir; sözlerin tutulmaması, iki; vefa gösterilmemesi, değer verilmemesi, üç; yaşamsal ilkelerimle çelişen görüntüler olunca doğal olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde kalmamın bir anlamı olmadığını gördüm. Ben bu partinin 1979’da kurucusuyum, gençlik kolları başkanıyım, 1992’de yeni CHP kurulurken içinde olan 40-50 kişiden bir tanesiyim. Şu anda CHP adeta küçük bir grubun oyuncağı haline geldi. Parti ruhu, Atatürk ilkeleri, bu partiyi kuran Atatürk’ün bize verdiği 6 okun hedefleri. Hiç bir şey kalmadı. Tamamen ben şunu isterim, ben bunu isterim, biri benim tavla arkadaşımın oğlu, biri bilmem ne. 5 yıl hizmet verenlerin hiçbir değeri yok, ilkesel bazda bir takım ayrılıkları ortaya koydukları zaman hiçbir değerlerinin olmadığı zaten demeçlerle ortaya çıkıyor. İzmir halkını koyun gibi gören, insani değerlere önem vermeyen bir yapının Cumhuriyet Halk Partisi’nden temizlendiği gün, bizim yine yerimiz yurdumuz belli. Ben de çok üzülüyorum ama bu insanlara payandalık edersek yarın tarih bizi sorgular. Ben halkın sesiyim. Ben hayatımda bölen olmadım, hep birleştirici oldum. CHP’nin de bizim gibi değerlere sahip, ilkeli insanlara gelecekte yine ihtiyacı olacağını düşünüyorum.”
PM’den çıkan karardan sonra kendisini kimsenin aramadığına değinen Tartan, gönül kırgınlığının da bu yüzden olduğunu söyledi.
İZMİR ()
foto