TANRIVERDİ-ÖZEL POLEMİĞİ DEVAM EDİYOR AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi’nin ’Yalan konuşuyor’, ’Şerefsizdir’ açıklamalarına cevap veren CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, “Onun kimyası bozulmuş. Baş parmağı ve ağzı titreyerek konuşuyor artık. Ancak yerel seçimlere kadar onun kimyasını bozmaya devam edeceğim” şeklinde cevap verdi.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin haftasonu yaptığı 61. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi ile CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel’in siyasi atışmalarına sahne oldu. CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özel genel kurulda yaptığı “Allah çarpar. Manisa’nın büyükşehir olmasına katkısı olduğunu söylüyor. Mecliste komisyonlara bile katılmadı. Ayrıca seçim için 3 aylık ev tuttuğu söyleniyor. Üç aylık ev kontratını 5 yıl uzatıp uzatmayacağına halk karar verecek” şeklindeki açıklamasına AK Parti’li Tanrıverdi, “Özel çok konuşup, yalan konuşuyor. Eğer üç gün içerisinde benim üç aylık imzaladığım kontratı sunmazsa müfteridir, iftira sahibidir ve şerefsizdir” şeklinde yanıt verdi.
ÖZEL, PARTİ BİNASINDA CEVAP VERDİ
Genel kuruldan bir gün sonra parti binasında açıklama yapan CHP’li Özel, AK Parti’li Tanrıverdi’nin sözlerini kınadığını ifade ederek, “İlk olarak Manisalı bir milletvekiline bu sözleri yakıştıramadım. Genel kurulda içeriği sert ancak yumuşak bir üslupla konuşma yaptım. Tanrıverdi’nin 3 aylık kira kontratı ve hep söylediği ’Ben olmasaydım Manisa 80 yıl daha büyükşehir olamazdı’ sözlerine değindim. Ama aşırıya kaçmadım. Sayın Tanrıverdi’nin kimyası bozuldu. Çünkü yapılan anketlerde CHP ile AK Parti’nin kafa kafaya gittiğini gördü. Benim gibi bir rakipten çekincesi var. Baş parmağı ve ağzı titreyerek konuşmaya başladı. Tanrıverdi şunu bilsin ki bu günler onun iyi günleridir. Yerel seçimlere kadar meydanlarda, gezilerimizde onun kimyasını bozmaya daha çok devam edeceğim” diye konuştu. Tanrıverdi’nin, ’Şerefsizdir’ sözlerine de değinen CHP’li Özel, “Ben terbiyemi bozmayacağım. Üç gün içerisinde benden özür dilemezse onun cevabını yerel seçimde halk sandıkta verecek. Sanırım kendisi de 2 Nisan sabahı belediye başkanlığımda kapalı kapılar arkasında benden özür diler” diye konuştu.
İlker KILIÇASLAN/MANİSA,() FOTOĞRAFLI