AK Parti Manisa Milletvekili Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Kula İlçesi’ne bağlı Körez Köyü’nde muhtarlar ve köy halkı ile buluştu. Tanrıverdi, çıkarılmasına öncülük ettikleri büyükşehir yasasıyla birlikte köylünün milletin efendisi konumuna getirildiğini öne sürdü.
AK Parti Manisa Milletvekili Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi Kula İlçesi Körez Köyü’nde AK Parti’li Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Köy Muhtarı Ali Çıplak ve köy sakinleri tarafından karşılandı. Tanrıverdi için düzenlenen kahvaltı programına Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti’li Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, AK Parti Kula İlçe Başkanı Nejat Gülmez ve köy halkı da katıldı.
AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’nın büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte büyük hizmetlere sıra geleceğini dile getirdi. Büyükşehirlerin her zaman daha fazla geliştiğini söyleyen Tanrıverdi, 30 Mart seçimleriyle birlikte köylünün gerçek anlamda milletin efendisi olacağını dile getirerek, mahalle muhtarı, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve büyükşehir belediye başkanı için oy kullanacaklarını hatırlattı. Körez’de oturan vatandaşla köşkte oturan Cumhurbaşkanı’nın oyunun eşit olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, “İşte köylü milletin efendisi oldu. Biz bu düşüncelerle hem köylümüzü milletin efendisi yapmak hem demokrasi gereği eşit haklara sahip olmasını sağlamak hem de hizmetlerin kalitesini arttırmak gibi düşüncelerle bu büyükşehir yasasını çıkardık. Ancak biz bu yasayı çıkarırken CHP’li ve MHP’liler karşı çıktılar. Karşı çıkmakla da kalmadılar, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne dava açtılar. CHP ve MHP’liler bu yasanın çıkmaması için direndiler. Gerekçe olarak da ’Türkiye’yi bölecek’ dediler. Ancak kimse bizim dostluğumuzu, muhabbetimizi bozamaz” dedi.
Daha önce büyükşehir yasasına karşı çıkanların şimdi köylerin yolunu öğrenerek seçim vaadinde bulunduklarını öne süren Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla merkez, ilçe ve mahallelerin daha kaliteli hizmetler alabileceğini vurguladı. Birlik çağrısı yapan Tanrıverdi, “Biz birlikte varız, inşallah birlikte bu işleri yapacağız. Onlar buralara gelirler ’biz büyükşehir yasasına karşı çıkmamıştık siz yanlış anlamışsınız’ diyerek sizi de suçlayabilirler. Neden mi? Çünkü onlar çarkçı Kemal’in çırağı” diye konuştu.
“MİLLETİMİZİN İRADESİ BAŞ TACIMIZDIR”
Türkiye’nin güçlenmesini hazmedemeyenlerin kirli oyunlar içerisinde olduklarını vurgulayan Tanrıverdi, ülkenin hasta adamlıktan çıkıp usta adam olarak kendisine 2023 hedefi koyduğunu iddia etti. 30 Mart’ı fırsat bilerek ülkeyi geriye götürmeye çalışanların olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, “Bugüne kadar Türkiye’nin ayağına çelme takmaya güçleri yetmedi. Çünkü bizim arkamızda milletimiz var. Biz milletimizin partisiyiz. Milletimizin iradesi baş tacımızdır. Demokrasiyi yerleştirdik. İleri demokrasiye koşuyoruz” diye konuştu.
Hasan YİĞEN / MANİSA, () FOTOĞRAF