TAKEV Lisesi MUN (Model Birleşmiş Milletler) çalışma grubu öğrencileri, Amerika’nın Boston kentinde Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen HMUN 2014’de dünya sorunlarına çözüm aradı.
Organizasyona 38 ülkeden toplam 3 bin lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Sheraton Boston Otel’de 26 Ocak-3 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonda Litvanya’yı ve Louis-Gabriel de Gomer’i delege olarak TAKEV Öğrencileri temsil etti. Temsil ettikleri ülkelerin sorunlarını İngilizce olarak kürsüden dile getiren öğrencilerin başarılı sunumları sertifikayla ödüllendirildi. Organizasyonun yoğun programında fırsat buldukları zamanları Harvard Üniversitesi’ni ve MIT Üniversitesi’ni gezip tanıyarak değerlendiren TAKEV öğrencileri, NBA maçını da izleme fırsatı buldu. Boston’ın en önemli müzelerinden olan Museum Of Science’da ziyaret eden öğrenciler, entellektüel gelişimlerine ve İngilizce dil pratiklerine katkı koyan geziden yorgun ama mutlu olarak İzmir’e döndü.
Gençler için dünyanın en prestijli akademik aktivitesi kabul edilen bu organizasyonda öğrencilerinin göz dolduran, büyük beğeni toplayan sunumlara imza attığını belirten, TAKEV Lisesi Müdürü ve İngilizce Bölüm Koordinatörü Özlem Güngör, “MUN, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslar. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini İngilizce tartışıyor. Çift yabancı dil eğitimi veren okulumuzun İngilizce başarısının en önemli göstergelerinden biri de bu organizasyonda öğrencilerimizin ortaya koyduğu başarılı sunum ve performanslar. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletler’e gönderiliyor. Harvard’tan başarı sertifikalarıyla dönen öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
FOTOĞRAF