YAŞAR Üniversitesi’nde iki gün boyunca süren Bilim Kahramanları Turnuvası’na 7 farklı takımla katılan TAKEV Okulları, 11 farklı kategoriden üçünde birincilik elde etti.
Dünyanın en büyük çocuk bilim etkinliği olan First Lego Ligi bölge elemeleri için, Yaşar Üniversitesi’nde yapılan turnuvada 43 takım 2 gün boyunca kıyasıya mücade etti. “Doğanın Gücü' teması kapsamında afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasında hayatta kalabilmek için ürettikleri yenilikçi robot çözümlerini jüri üyeleri ile paylaşan Bilim Kahramanları, 22-23 Mart’ta İstanbul’da düzenlenecek Ulusal Turnuvaya katılmak için kıyasıya yarıştı. TAKEV ilköğretim okulu öğrencileri En İyi Strateji ve Yenilikçi Robot Tasarımı Ödülü alırken; TAKEV Lisesi öğrencilerinden oluşan iki farklı takım Duyarlı Profesyonellik ve Robot Tasarım Jürisi kategorilerinde birincilik elde etti.
Bilim Kahramanları Buluşuyor İzmir Turnuvası’nda, üç farklı kategoride birinci olan TAKEV Okulları Öğrencileri, İstanbul’da düzenlenecek turnuvaya 3 farklı takımla katılma hakkı elde etti.
FOTOĞRAF