Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), saat 17.00 sularında Kilis'e bir Katyuşa mermisi daha atıldığı belirtilerek, buna yönelik aynı kapsamda cevap verildiği, Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'larla bölgeye hava taarruzu düzenlendiği ve çok sayıda DAEŞ teröristinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK tarafından yapılan açıklamada, bugün saat 14.40 sularında terör örgütü DAEŞ kontrolündeki bir bölgeden, Kilis'in Odun Pazarı bölgesine 2 adet roket atıldığı ve yaşanan patlamada 5'i çocuk, 1'i yetişkin toplam 6 kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

Yaralılara hastanede müdahale edildiği belirtilerek, bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgenin de tespit edildiği kaydedildi.

Tugali bölgesinden atıldığı tespit edilen Katyuşa tipi roket mevzilerine ve Dabık ile Türkmen Barı bölgelerinde tespit edilen DAEŞ hedeflerine meşru müdafaa hakkı kapsamında sınırda konuşlu ateş destek vasıtalarıyla 60 adet ÇNRA mermisi ve 4 adet Fırtına obüsü mermisi atıldığı ve vurulan hedeflerin yanlarındaki DAEŞ teröristleriyle beraber imha edildiği bildirildi.

Çok sayıda DAEŞ teröristi etkisiz hale getirildi

Saat 17.00 sularında Kilis'e bir Katyuşa mermisinin daha atıldığı hatırlatılan açıklamada, buna yönelik aynı kapsamda cevap verildiği bildirildi. Hava Kuvvetlerine ait F-16'larla Rai bölgesi doğusuna, İhtimalat kuzeyine ve El Athaniyah bölgelerine hava taarruzu düzenlendiği ve tespit edilen silah mevzilerinin tam isabetle vurularak imha edildiği kaydedildi. Bölgede çok sayıda DAEŞ teröristinin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Yapılan bu atışlar ve hava taarruzları neticesinde ağır kayıp veren DAEŞ'in, Kadriş bölgesine Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından yapılan taarruza karşılık veremeyerek bölgeden çekildiği kaydedildi.