Büyükşehir Belediyesi, Şubat sonuna kadar birbirinden önemli 7 konsere evsahipliği yapacak. Çetin Emeç ve İzmir Sanat’ta da iki renkli sergi var.
Etkinlik takviminde ilk sırada, klasik müziğin genç temsilcileri Arzu ve Gamze Kırtıl yeraldı. Kırtıl kardeşler, 6 Şubat Perşembe akşamı saat 20.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) sahne alacak.
11 Şubat Salı günü saat 20.00’de AASSM Küçük Salon’da ise Özgür Aydın’ın piyano resitali kulakların pasını silecek.
AASSM, kültür yolculuğuna 18 Şubat Salı günü Ayla Caymaz (flüt) ve Talia Özlem Baltacılar’nın (piyano) saat 20.00’de vereceği konserle devam edecek.
19 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’de Igudesman ve Joo’nun “And Now Mozart’ adlı konseri var.
20 Şubat Perşembe akşamı ise İzmir Sanat’ta “Trio Con Brio’ nun “İspanyol Bestecileri Konseri’ yer alacak. Saat 20.00’de başlayacak konserde Zeynep Eren, Fügen Yiğitgil, Evrim Güvemli ve Deniz Yetim sahneye çıkacak.
Sanatseverler, 25 Şubat Salı günü saat 20.00’de AASSM’de piyanist Emre Elivar’ın konserini, 27 Şubat Perşembe akşamı saat 20.00’de ise Esra Kalkanoğlu Mamaç (piyano) ile Serdar Mamaç’ın (çello) konseri dinleyebilir.
Etkinlik takvimi kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde ‘İran Resim ve El Sanatları Sergisi’ gezilebilir. Sergi, 11 Şubat’a kadar açık.
14 Şubat Cuma günü ise Kültürpark İzmir Sanat, Onurcan Çakır’ın ‘Işıklı Pencereler’ başlıklı fotoğraf sergisinin açılışına evsahipliği yapacak. Sergi, 3 Mart’a kadar sanatseverleri ağırlayacak.
İZMİR ()
foto