MANİSA’nın Salihli ilçesindeki stadyumların duvarlarına, ismini taşıyan kişilerin maskları yaptırıldı.
Salihli Belediyesi tarafından ilçede bulunan Şehit Yüzbaşı Ramiz Turan, Ali İhsan Karayiğit, Yunus Oktav ve İsmail Doğan Erdinç'in isimlerinin yer aldığı statlara yerleştirilen masklar düzenlenen törenle açıldı. Ali İhsan Karayiğit Stadı’nda düzenlenen törene CHP’li Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel ve maskların yapımını gerçekleştiren heykeltıraşlar ile sahalara isimleri verilenlerin yakınları katıldı.
SPOR ALANLARI GENİŞLETİLDİ
CHP’li Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, çağdaş toplumlarda spora önem verildiğinin altını çizerek bu anlayışla çalıştıklarını dile getirdi. Bu maskların, isminin verildiği statlara konularak Salihli'nin spor alanında yetiştirdiği değerlere sahip çıktığını vurgulayan Belediye Başkanı Okay, “Dünyada gelişmekte olan ülkelerinin temel sorunu çağdaşlaşmak. Çağdaş olabilmek elbette demokrasiyi, elbette laiklik prensipliğini, kadın erkek eşitliğini, aklın ve bilmin yol göstericiliğini, sanayi toplumu hatta bilgi toplumu olabilmeyi içerir ama çağdaş toplumlarda en temel özelliklerinden birisi de spora verdikleri önemdir. Biz sporu, bireyin dengeli gelişmesinin en temel unsurlarından biri olarak kabul ettik ve bu anlamda halkımızın spor alanlarını en geniş düzeye getirme çabası içine girdik. Bugün rahmetle andığım Ali İhsan Karayiğit Stadı, biz göreve geldiğimizde bu formda bu şekilde değildi. Burayı sentetik çimle daha çağdaş, insanlarımızın sabah akşam spor yapabileceği bir tesis haline getirdik” dedi.
Statlara koydukları maskların heykeltıraş Derya Ersoy, Zafer Dağdeviren ve Ali Yaldır tarafından yapıldığını kaydeden Başkan Okay, Salihli halkı adına sanatçılara teşekkürlerini iletti.
Ali İhsan Karayiğit Stadyumu'nda düzenlenen törenin ardından diğer üç stadyum da gezildi.
SALİHLİ, ()
FOTOĞRAF