MANİSA Belediyesi’nin Güzelyurt Mahallesi 5733 sokakta yapacağı Spor Salonu ile Yüzme Havuzu Projesi için yaklaşık 500 metrekarelik alan üzerindeki ağaçları sökmesi tepkilere neden oldu.
MHP’li Manisa Belediyesi’nin Güzelyurt Mahallesi’ne yapmayı planladığı spor salonu ve yüzme havuzu sebebiyle ağaçlık bir alanı seçmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Güzelyurt Mahallesi 5733 sokak 1898 parsel nolu alan üzerine yapılması planlanan proje çerçevesinde yaklaşık 150 ağacın sökülmesi mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. Mahalleliden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir grup, ağaçların sökülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Mahalle sakini Kemal Selçuk, yaklaşık 500 metrekarelik alan üzerine 2010 yılında hem Manisa Belediyesi’nin hemde Manisa Barosu’nun destekleriyle ağaçlandırma çalışması yaptıklarını söyledi. Selçuk, “Bu alan üzerine 430 çam ağacı dikildi. Alanın çevresi çitle çevrilerek küçük bir ormanlık alan oluşturuldu. 2010 yılından bu zamana kadar ağaçlara gözümüz gibi baktık. Ayrıca burası imarda yeşil alan olarak görünüyor. Ama iki gün önce belediyeden birkaç işçi gelerek ağaçları tek tek sökmeye başladı. Yaklaşık 150 ağaç yerinden söküldü” diye konuştu. Selçuk, geriye kalan ağaçların sökülmesine asla izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Bundan sonra bir ağacın bile sökülmesine müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse eylem yapacağız. Burada hafta sonları aileler çocuklarıyla vakit geçiriyor” diye konuştu.
“TAKSİM’DEKİ HASSASİYETİ BEKLİYORUZ”
Mahalle sakinlerinden Fatma Karataş ise, İstanbul Taksim Gezi Parkı olaylarında ağaçların kesilmesinden dolayı tüm Türkiye’nin ayağa kalktığını hatırlatarak, “MHP gezi olaylarında tepkisini dile getirmişti. Ama nedense şimdi MHP’li belediye ağaçları kesiyor. Taksim’deki hassasiyeti Manisa’da da bekliyoruz. Biz spor salonu veya yüzme havuzu istemiyoruz. Biz yeşil alan istiyoruz. Eğer ağaçlar sökülmeye devam ederse, Manisa’da da bir Taksim olayı yaşanır” dedi.
Mahalle sakinleri Manisa Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’e seslenerek, sökülen yaklaşık 150 ağacın yerine yenilerinin dikilmesi ve projeden vazgeçilmesi talebinde bulundu.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, ()
FOTOĞRAF