SERAMİK sanatçısı Hamdi Toşur'un 'Likya ve Anadolu Medeniyetleri Objeleri Sergisi: Son Likyalı' sergisi Kaş Kültür Evi'nde açıldı.

Kaş Kültür Evi'ndeki serginin açılışına, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kaş Belediye Başkan Vekili Birol Engin, İşçi Partisi Kaş Belediye Başkan adayı Rauf Ergün, arkeolog Ali Ünsal Özçakır, sanatçı Hamdi Toşur ve çok sayıda sanatsever katıldı. 7 Mart'a kadar açık kalacak sergide, Hamdi Toşur'a ait Hititlerden Likyalılara kadar Anadolu'da kurulan uygarlıklara simge ve motiflerden üretilen rölyef, heykel, cam ve mozaik çalışmaları yer alıyor.

Anadolu uygarlıklarının zengin kültürel mirasını eserleriyle günümüze taşıyan Hamdi Toşur, Elmalı haznesi olarak bilinen sikkelerden, Hitit tabletlerine, geçmişi yansıtan takı çalışmalarıyla tanınıyor. Sergi hakkında konuklara bilgi veren Toşur, "Bu sergideki eserlerde antik Likya dönemine bir yolculuk yapacaksınız. Yağmalanan tarihi burada bulacaksınız" dedi. Belediye Başkanı Abdullah Gültekin de "Bu sergi bana heyecan verdi. Kaş'ın geçmiş tarihi bu sergide bizimle buluşuyor. Çünkü Kaş, Likya Uygarlığı'nın çok önemli merkezlerinden" dedi. (FOTOĞRAFLI)