AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’nın Soma ilçesinde yapımı 8 ayda tamamlanacak otobüs terminalinin temelini attı.
Soma ilçesinde Yavuz Selim Caddesi SEAŞ girişi karşısında yapılacak Soma Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin temel atma töreni, Soma Kaymakamlığına vekalet eden Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, belediye başkan adayları ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. AK Parti’li Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, törende yaptığı konuşmada projenin hayata geçirilmesi için çok çalıştıklarını söyleyerek çevre yolunun bitişiğinde bulunması nedeniyle terminalin büyüklüğüne önem verdiklerini dile getirdi. İller Bankası’ndan alınan destekle 9 firmanın ihaleye katıldığını açıklayan Ergene, “Terminal içerisine alışveriş yerleri, camii ve sığınaklar yapıyoruz. 8 ayda bitecek olan bu terminalimiz burada faaliyete geçtiği zaman eski terminalimizin yerine de katlı alışveriş merkezi yapacağız. Hizmet yağmuru devam edecek” dedi.
AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Tanrıverdi ise, 2002 yılında Soma’ya geldiklerinde ilçede yaşayanların büyük beklenti içinde olduklarını söyleyerek özellikle de santralin bacalarından çıkan gazlardan şikayetçi olduklarını hatırlattı. İktidar olduklarında bacaların filtrelerini takmak için söz verdiklerini dile getiren Tanrıverdi, “Sözümüzü yerine getirdik. Somalıların desteğiyle Ankara’ya gittik. Belediye yönetiminde 2004 ve 2009 seçimlerinde de AK Parti’ye güvendiniz. O zamandan bu yana Soma’ya desteğimiz devam ediyor. Soma’da ihtiyaç duyulan büyük bir hastanenin de yapımını gerçekleştirdik. 300 yataklı devlet hastanesinin de önümüzdeki aylarda açılışını yapmak için yine Soma’ya geleceğiz. Soma’daki okullara Belediye Başkanımız Hasan Ergene ve ben her türlü desteği veriyoruz. Naciye Evren İlköğretim Okulu’na ek bina sorununu Ankara’da çözdük ve bu okulumuzun da yakında temelini atacağız. Biz size hizmetkar olarak geliyoruz. Soma ile Ankara el ele çalışıyor” diye konuştu.
Manisa’nın büyükşehir olmasıyla Soma’nın bir mahallesinde yer alacak Turgutalp azot çamlığının 100 dönümlük alanında piknik alanı hazırlayacaklarını kaydeden Tanrıverdi, “Ben milletvekili olduğum dönemde nasıl yanınızda olduysam Büyükşehir Belediye Başkanı olunca da bu duruşa devam edeceğim. Hasan Başkanımız iki dönemdir Soma’da yaptığı hizmetlerle sizlerin kalbinde yer edindi. İkimiz de yapacağımız çalışmalarla Soma’yı Manisa’nın en güzel ilçelerinden biri haline getireceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Hüseyin Tanrıverdi ve Hasan Ergene, beraberindeki partililerle birlikte butona basarak temele ilk harcı attı.
Şevket YILMAZ / SOMA, ()
FOTOĞRAF