MANİSA’nın Soma İlçesi’ne bağlı 7 köyün muhtarı sorunlarını anlatabilmek için Ankara’ya gitti. Muhtarlar, Ege Linyit İşletmeleri’ne (ELİ) alınacak 55 işçinin köylülerden seçilmesi için talepte bulundu.
Ankara’da AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber’i ziyaret eden muhtarlar daha sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştü. Soma İlçesi’ndeki 9 köyün muhtarı adına konuşan Çerkez Sultaniye Köyü Muhtarı Abdullah Çelik, geçtiğimiz aylarda Ege Linyit İşletmeleri’ne (ELİ) alınacak 55 maden mağduru için köylerdeki gençlerin belirlemesi esnasında olaylar çıktığını ve o anda imtihanların iptal edildiğini belirtti. O tarihten bu yana Ankara ile iletişim halinde olduklarını kaydeden Çelik, “Son olarak Bülent Arınç bizi makamında kabul etti. Kendisine sorunlarımızı anlattık. Bizim köylülerimiz ve tarlalarımız maden sahalarında kaldığı için istimlak edildi. Çocuklarımızın çalışacak yerleri kalmadığı için TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş bu konuda bize ELİ’ye alınacak işçilerin bu köylerden alınacağını açıkladı. Fakat imtihanlar iptal oldu. Sayın Aktaş, bu konuda gerekirse ayrı bir ek madde çıkartacağını söyleyerek 55 köylünün çocuklarını işe aldırabileceğini söyledi” dedi.
Ankara’da kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirten Muhtar Çelik, ELİ’ye yapılacak işçi alımının seçimden sonra gerçekleşeceğini bildirdi.
Şevket YILMAZ / SOMA, ()
FOTOĞRAFLI