AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Aşçılık Bölümü Öğrencisi Ali Çelik, İstanbul’da yapılan 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde hazırladığı özel makarna yemeği ile ikinci oldu. Gümüş madalya sahibi olan genç aşçı memleketi Söke’de tebrikleri kabul etti.
Antalya’da yapılan Uluslararası Altın Kep Yarışması’ndan ekip olarak birincilik ile dönen Aydın ADÜ Aşçılık Hazırlık Bölümü öğrencilerinden Ali Çelik bireysel başarısıyla gurur kaynağı oldu. 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’ne katılan Çelik, üniversiteli aşçıların yarıştığı JP8 Kategorisinde ikinciliğe layık görülerek gümüş madalya kazandı. Pancarlı, bal kabaklı, ege otlu, mantar soslu makarna ile jürinin karşısına çıkan genç aşçı, 36 yarışmacının rakibi oldu.
Söke’ye bir kez daha madalya ile dönen üniversiteli Ali Çelik, dereceye girdiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Çelik, “Bu tür gastronomi festivalleri biz gençlerin ufkunun açılması için bir fırsat. Birbirinden değerli onlarca aşçıyla tanışma imkanı buldum ve mesleğime katkı sağlayacak bilgilerle döndüm” dedi. 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’ne bireysel olarak katılan ADÜ Aşçılık Bölümü öğrencisi Osman Buhurci ise üçüncü oldu.
Necati MALDAR / SÖKE, ()
FOTOĞRAF