Heyeti ağırlayan Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği Başkanı Ali Sait Adiloğlu, geçen ramazan ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin desteği, Hayrat Vakfı ve Osmanlı Derneği ile organize ettikleri iftar programlarından birini Preşova'da yaptıklarını söyledi.
"Orada başka bir ülkeden ilk kez Preşova'da iftar programı düzenlendiğini öğrenmiş ve ilk olmanın mutluluğunu yaşamıştık." diyen Adiloğlu, Sırp heyetinin, iftar programı için teşekkür ziyareti gerçekleştirdiğini bildirdi.
Heyetin, Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Remzi Topuk ve bazı dernek temsilcileriyle görüştüğünü belirten Adiloğlu, "Bu ziyaret ve iş birliğinin sürekli olmasını arzuluyoruz." diye konuştu.
Adiloğlu, Preşova ile Osmangazi'nin "kardeş belediye" olması için çalışma başlatıldığını da kaydetti.
Mehmeti de Bursa'da çok iyi ağırlandıklarını ve önemli temaslarda bulunduklarını ifade etti.
Preşova ile Bursa arasında sağlam ilişkiler oluşturulması adına görüş alışverişi yaptıklarını anlatan Mehmeti, "İlk köprüleri attık ve ilk projeleri hayata geçireceğiz. Sanırım gelecekte en büyük proje, müftülük binası olacak. Preşova'da gençlerimiz çok iyi, muhafazakar gençliğimiz var. Müftümüz de genç. Gelecekte inşallah birlikte iyi projeler yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.
Müftü Kamberi ise en önemli sorunlarının müftülük binası ve öğrenci yurdu olduğunu belirtti. Kamberi, sorunun giderilmesi adına Bursa Müftülüğü, belediyeler ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla önemli görüşmeler yaptıklarını bildirdi.