“Sıradışı Ressam’ olarak bilinen 83 yaşındaki Sevil Yalçınduran’ın “Kumaşların Dili’ sergisi Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverler ile buluştu.
Fark yaratan sergilerin adresi Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi, sanatseverleri sıradışı bir ressamın sıradışı sergisiyle bir araya getirdi. Kumaş dışında hiçbir malzemenin yer almadığı ve dünyada tek olma özelliğine sahip tekniğiyle sanat dünyasını şaşırtan Sevil Yalçınduran “Kumaşların Dili’ sergisini izleyici karşısına çıkardı. 83 yaşındaki sanatçı, izleyenlerden olumlu görüşler ve övgü aldığını, bunun da kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, “Daha önce suluboya ve yağlıboyayla çalıştım, her zaman resim yaptım. Sonra kırk yama çalıştım. Ancak bu beni çok tatmin etmedi ve kumaş parçalarını küçültmeye, yapıştırarak birleştirmeye başladım. Zamanla kendi tekniğim oluştu. Tablolarda fırça, boya, kalem hatta çizgi bile kullanmıyorum; tamamen kumaş parçalarından oluşuyor. Bildiğim kadarıyla böyle bir çalışmayı dünyada yapan başka hiçbir sanatçı yok” dedi.
Peyzajdan hayvan figürlerine, soyut çalışmalardan Atatürk portresine farklı tarzları kendi tekniğinde birleştiren sanatçının bini aşkın kumaş parçasıyla oluşturduğu tablolar göz doldurdu. Kumaş dışında hiçbir malzeme kullanmayan sanatçının 52 tablodan oluşan “Kumaşların Dili’ sergisine izleyenler tam puan verdi.
İZMİR ()
foto