BORNOVA Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, belediyenin de üyesi olduğu ve başkan yardımcılığını yaptığı, Avrupa Enerji Kentleri Ağı’nın (Energy Cities) Brüksel’deki toplantısına katıldı.
Energy Cities bünyesinde başkan yardımcısı olarak etkin çalışmalar gerçekleştiren Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, kuruluşun Brüksel’de gerçekleştirilen 2014 yılındaki ilk yönetim kurulu toplantısında sunum yaptı. Sorumluluk alanına giren çalışmalarla ilgili bilgi veren Sındır, üyelik stratejisinin geliştirilmesiyle ilgili sunumunda, Enerji Kentleri Ağı’nın nasıl daha çekici bir hale getirilebileceğini anlattı. Sındır, aynı toplantıda Bornova Belediyesi olarak enerji verimliliği alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi de verdi.
Başkan Sındır, Avrupa Birliği’nin enerji verimliliği alanında faaliyet gösteren ilgili kuruluşlarının temsilcileri ile de bir araya geldi. İki gün süren toplantılar sonunda, Avrupa Birliği’nin enerji dönüşümünü sağlayabilmesi için yerel yönetimlerin önemli rol oynadığı konusunda mutabakata varıldı. Energy Cities’in yenilenebilir enerji teknolojilerinin kullanımı ile enerjinin sürdürülebilirliğinin sağlanması konusunda ulusal ve bölgesel politikalara destek veren, bu anlayışla yerel politikaların oluşturulmasında etkin bir kurum olduğunu dile getiren Sındır toplantıyla ilgili olarak, “Öncelikli amacım ilçemizde, kentimizde ve ülkemizde çevre duyarlılığı ve sürdürülebilir enerji konusundaki bilinci arttırmak. Bu toplantılarla, Bornovamızın dünyadaki tanınırlığı da artıyor” değerlendirmesini yaptı.
İZMİR ()
foto