ANTALYA'nın eski yerleşim bölgelerinden biri olan Sinan Mahallesi sınırlarında Ali Çetinkaya, Recep Peker, Atatürk ve Hüsnü Karataş caddeleri arasında kalan 22 bin metrekarelik bölümde uygulanan 'Kentsel Dönüşüm Projesi' törenle açıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Muratpaşa Kaymakamı Cevdet Can, Sinan Mahallesi Çarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayim Koçak ve çok sayıda esnafın katıldığı açılış, renkli görüntülere sahne oldu. Açılışa Evcilmen'in kızı Deren Evcilmen ve torunu Elif Evcilmen de katıldı.

Antalya'ya özgü lezzetlerin bir araya geldiği, lezzet ustaları sokağı, kuyumcular sokağının oluşturulduğu, kaldırım, yol çalışmaları engelli yurttaşlar için özel projelendirilip yenilenen bölgeye "Esnafın AVM'si" diyen Evcilmen, vatandaşlardan alkış aldı.

Törene sevgi gösterileri arasında gelen Süleyman Evcilmen, konuşmasında başkanlığındaki Muratpaşa Belediyesi'ni proje fabrikasına benzetti. "Tevazu göstermek istemiyorum" diyerek sözlerine başlayan Evcilmen, “Çocuklarımızdan gençlerimize, yaşlılarımızdan engellilerimize herkes için proje üretiyoruz. Kendi öz bütçemizle, borçlanmadan, halk ile iç içe projeler üretiyoruz. İşte bu nedenle bu mekanların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geride bıraktığımız 5 yıl içinde 30 proje başlığı altında 275 projeyi hayata geçirdik. Yani haftada 1 proje, yani Muratpaşa Belediyesi bir proje fabrikası gibi çalışmıştır. Ürettik, üretmeye devam edeceğiz. 30 Mart'tan sonra da üreteceğiz. Belediyecilik bir bilim işidir. Okulu yoktur. Ciddi bir iştir, hataya gelmez" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Evcilmen, Sinan Mahallesi Çarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayim Koçak'a plaket verdi. Protokol birlikte açılış kurdelesini kesti. (FOTOĞRAFLI)