KÜTAHYA’da DP’li Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, ihalesi yapılan kadın sığınma evinin inşaatına başlayacaklarını açıkladı.
Simav’da 24 Ocak 2014 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen, 32 odalı, özürlülerin de yararlanabileceği kadın sığınma evinin inşaatına başlanacak. İnşaata bir an önce başlamak için ihalenin kesinleşmesini beklediklerini ifade eden Başkan Karahan, Fatih Mahallesi Orman İşletme Müdürlüğü Hizmet Binası karşısında belediyeye ait arsaya yapacakları kadın sığınma evinin yapımı için Zafer Kalkınma Ajansı’ndan (ZEKA) 443 bin TL hibe desteği sağladıklarını bildirdi.
Muhtaç kadınlara bakım hizmetinin verileceği kadın sığınma evinin 700-800 bin TL’ye tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Başkan Karahan, inşaatı da en geç 6 veya 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlamak istediklerini söyledi. Kadınların toplumun temelini oluşturduğunu belirten Başkan Karahan, “Maalesef istenmese de toplumda kadına karşı şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Kadınlarımız için ne yapsak azdır. Daha önce hayırsever bir vatandaşımız tarafından yeri hibe olarak bağışlanan kadın sığınma evi yapımı şartıyla verilen bir yer vardı. Kaba inşaat halindeydi. 19 Mayıs 2011’deki 5.9’luk deprem sonrasında Pamukkale Üniversitesi’ne bu binayı incelettik. Yüksek maliyetli güçlendirme yapılması gerekiyordu. Belediye meclisimizde yeniden yapılması için bir karar aldık ve yıktık. Daha sonra yaptırdığımız projeyi Zafer Kalkınma Ajansı’na götürdük. Zafer Kalkınma Ajansı’ndan 443 bin TL hibe alıyoruz. Yaklaşık 700-800 bin liraya mal olacak binamızın yarıdan fazlasını zaten Zafer Kalkınma Ajansı hibe olarak karşılıyor. İhalenin kesinleşmesini bekliyoruz. İnşallah hemen temelini atıp inşaatına başlamak istiyoruz. Simav halkına hayırlı olsun” dedi.
Mehmet YENEN / SİMAV, () FOTOĞRAFLI