SİMAV Tabak, Semerci, Keçeci Sanatkarlar Esnaf Odası olağan genel kurulunda 129 üyeden 76’sının oyunu alan 29 yaşındaki Abdullah Taşpınar, Türkiye’nin en genç oda başkanlarından biri oldu.
Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarıyla uğraşan esnafı bünyesinde buluşturan Simav Tabak, Semerci, Keçeci Sanatkarlar Esnaf Odası’nın yeni başkanı 29 yaşındaki Abdullah Taşpınar oldu.
Simav Belediyesi Yeni Düğün Salonu’nda gerçekleşen olağan genel kurulda, rakibi Ramazan Aksakaloğlu’na karşı 76 oy alan Abdullah Taşpınar, Türkiye’de sadece Simav’da faaliyet gösteren 47 yıllık odanın yeni başkanı oldu. Simav Tabak, Semerci, Keçeci Sanatkarlar Esnaf Odası’na başkan seçilen 2 çocuk babası Taşpınar, “Hem odamızın konumu, hem de Türkiye’de esnaf oda başkanları arasında en genç başkan olmam bu seçimlere ayrı bir özellik kattı. Beni genç yaşta böyle bir göreve layık gören üyelerime ve dağlar gibi sorunlarla boğuşan esnaf arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlara layık olmaya ve çok iyi bildiğim sorunlarını çözmek için elimden gelen çabayı sarf edeceğime söz veriyorum” dedi.
Simav Tabak, Semerci, Keçeci Sanatkarlar Esnaf Odası’nın yeni yönetiminde Abdullah Muştu, Serkan Cihan, Mustafa Hidayet Şahin, Şerafettin Tetik, Dursun Mert ve Ali Akyüz yer alırken, Mehmet Gümüş, Ali Gökhan Çalışkan ile Elvan Dönmez denetleme kuruluna seçildi. Kongrenin divan başkanlığını Kütahya Esnaf Odaları Birlik Başkanı İbrahim Yiğit yaptı.
Mehmet YENEN / SİMAV, ()
FOTOĞRAF