ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' etkinlikleri kapsamında vatandaşlara sigaranın zararları anlatıldı.
'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' kapsamında Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar sigaranın zararları konusunda bilgilendirildi. Eğirdir halk pazarında İlçe Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birimi'nde görevli Güldenur Özden ile Asuman Akacar sigaranın zararlarını anlatırken, broşür ve afiş dağıttı. Güldenir Özden, sigarayı bırakmak isteyen kişilerin öncelikle bu konuda kesin kararlı olması gerektiğini söyledi. Kişinin iradesini sonuna kadar kullanması gerektiğini kaydeden Özden, "Sigarayı birden bırakınız. Zira deneyler birden bırakmanın daha başarılı olduğunu göstermiştir" dedi.
SİGARAYI HATIRLATAN HERŞEYDEN UZAK DURUN
Sigarayı bırakan kişinin sigara içilen ortamlardan uzaklaşması gerektiğini vurgulayan Özden, "Size sigarayı hatırlatan her şeyi hayatınızdan uzaklaştırınız. Kendinizde sigara arzusu uyandıran yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Özellikle sigara arzusu şiddetlenince bir bardak su içiniz. Planlı, ölçülü ve faal bir hayat çizgisini benimseyiniz. Sizi strese sokacak konulardan ve tartışmalardan uzak durunuz. Boş zamanlarınızda sportif faaliyetlerde bulunun. Mümkünse birkaç arkadaşla grup halinde bırakınız ve bu savaşta mistik ve manevi duygularınızı da devreye sokunuz" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)